Bilardo Federasyonunun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Artistik Türkiye Şampiyonası Antalya-Manavgat’ta yapıldı. Aynı zamanda Bilardo İl Temsilcisi olan Çorumlu milli sporcu Emrah Taç, ikinciliği elde ederken, geçen yılki derecesini bir basamak yükselterek Avrupa Şampiyonası öncesinde moral buldu.

16 sporcunun katıldığı Artistik Türkiye Bilardo Şampiyonası’nda çok başarılı bir performans sergileyen Emrah Taç, finale yükselme başarısı gösterdi. Finalde, Avrupa Grand Prix Şampiyonu Barış Cin’le karşılaşan Emrah Taç, güçlü rakibi karşısında ikincilikte kaldı. Taç, ikinci olmasına rağmen 200 puan üzerinden 65 seri çekerek şampiyonanın en yüksek serisini yapan oyuncu oldu.

Şampiyonada, Barış Cin ve Emrah Taç’ın ardından Mehmet Sezer Türkiye üçüncülüğünü, Tunç Gülay ise Türkiye dördüncülüğünü kazandı.

Çorumlu milli sporcu Emrah Taç, elde ettiği Türkiye ikinciliği ile 24-29 Nisan tarihlerinde Almanya’nın Brandenburg kentinde düzenlenecek olan Avrupa Artistik Bilardo Şampiyonası öncesinde moral bulurken, oldukça forma olduğunu da gösterdi.

Editör: TE Bilisim