Çorum Belediyespor’un altyapısı meyve vermeye devam ediyor. Son olarak U14 takımının gelecek vaat eden kalecisi Emin Bera Aydemir, Galatasaray’a transfer oldu. Emin Bera’nın Galatasaray’la anlaşması üzerine yeni sezonda Galatasaray’ın altyapısında forma giyen Çorumlu futbolcu sayısı ikiye çıktı.

Edinilen bilgilere göre, 2005’te Çorum Belediyespor’da futbola başlayan Emin Bera, kalecilik yeteneğinin yanı sıra fiziği ile de dikkat çekiyor. Beşiktaş, Galatasaray, Sivasspor, Trabzonspor, Göztepe, Kayserispor ve Altınordu’nun radarına takılan Emin Bera için Beşiktaş altyapısından bir antrenör geçtiğimiz aylarda Çorum’a gelip maçını izledi. Ancak Beşiktaş sonraki süreçte transferle ilgili bir adım atmazken, elini çabuk tutan Galatasaray, Çorum’a antrenör gönderdi. Galatasaraylı antrenör, Emin Bera’ya Çorum’da 3 gün boyunca antrenman yaptırırken, olumlu rapor verip Emin Bera’nın transfer edilmesini istedi. Bu gelişme üzerine ailesi ile birlikte İstanbul’a davet edilen Emin Bera, Galatasaray’ın tesislerini gezdi. Yapılan görüşmeler neticesinde taraflar arasında anlaşma sağlandı.

Çorum Belediyespor’un Emin Bera’nın transferinden alacağı para ile ilgili açıklama yapılmazken, umut vaat eden genç file bekçisi, yeni sezonda Galatasaray’ın elit akademi liginde mücadele eden U15 takımında forma giyecek.

BATUHAN ATACAK, EMİN BERA TUTACAK

Öte yandan, Emin Bera ile geçtiğimiz yıl Çorum Gençlerbirliği’nden Galatasaray’ın altyapısına transfer olan 14 yaşındaki Batuhan Türkmen aynı yaşta oldukları için aynı kategoride Sarı-Kırmızılı formayı giyecekler. Emin Bera Galatasaray’ın kalesini korurken, Batuhan Türkmen ise gollerini Galatasaray için atmaya devam edecek.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim