Çorum Belediyespor Başkanı Fatih Özcan, kulübün ismini değiştirmek için Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi başvuruyu yaptıklarını ve hukuki araştırmanın devam ettiğini belirtirken, “Çorumspor efsanesi geri dönüyor” ifadesini kullandı.

Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Fatih Özcan, beraberinde Başkan Yardımcıları Hamit Işık ve Mustafa Altunkaya ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Özcan, 3 yıllık proje çerçevesindeki hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunurken, kulübün isminin değiştirilmesiyle ilgili resmi girişimlerin başladığını söyledi. Özcan, Çorumspor efsanesinin yeniden liglerdeki yerini alacağını, bunun da kendisine nasip olduğu için ayrıca gururlu olduğunu söyledi.

18 Mayıs’taki genel kurulda 3 yıllık bir proje ile göreve geldiklerini ve bu projelerin neler olduğuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmadıklarını, basın toplantısını da bu yüzden düzenlediğini belirten Fatih Özcan, 3 yıllık proje çerçevesinde kulübü üst liglere taşımayı hedeflediklerini dile getirirken, yine kulüp bünyesinden futbol şubesinin adını Çorum’un ortak paydası olacak şekilde değiştireceklerini, bunun yanında kulübü kurumsal bir kimliğe kavuşturacaklarını anlattı.

ÇORUM FUTBOL

KULÜBÜ A.Ş.

Kulübün isminin değiştirilmesi ile ilgili olarak resmi girişimlerde bulunduklarını ve Futbol Federasyonu’nun konuyu araştırdığını belirten Fatih Özcan, “En büyük hayalim, aşık olduğumuz, başarılarıyla gurur duyduğumuz, küme düştüğündeki gözyaşları unutmadığımız Çorumspor efsanesini geri döndürmek. Bunu da, şehri bütünleştirmek adına döküp devirmeden, kırmadan, dökmeden yapmak istiyoruz.

Çorumspor efsanesinin tekrar profesyonel liglerdeki yerini alması için resmi girişimleri yaptık. Futbol Federasyonu’na 10-12 isim bildirdik. Altınordu A.Ş.’nin Kulüp Avukatı ile sürekli istişare halindeyiz. Federasyon şu anda inceleme yapıyor. Bize olumlu dönüş olur olmaz hemen genel kurula gidip tüzük tadilatıyla futbol şubesini A.Ş.’ye devredeceğiz. Çorum Belediyespor Kulübü Derneği varlığını sürdürecek. Biz futbol kulübünün adını ve Çorumspor sevdalılarını buluşturacağız. Buradan müjdeyi veriyorum. Çorumspor efsanesi geri dönüyor... Bu da bana nasip olduğu için ayrıca gururluyum.

İsim değişikliği sadece futbol şubesini kapsıyor. İsim olarak benim gönlümden Çorum Futbol Kulübü A.Ş. geçiyor. Yeni Çorumspor veya 1967 Çorumspor gibi isimlere karşıyım. Renklerimiz yine kırmızı-siyah olacak. Logomuzu da belirledik. Logonun patentini de alacağız. Logodaki kartal şimdikinden farklı. Tabi bunlar Federasyon’un yapacağı incelemeden sonra çıkacak sonuca göre resmiyet kazanacak.

MİLLETVEKİLİ

CEYLAN’DAN

DESTEK

AK Parti Çorum Milletvekili Sayın Ahmet Sami Ceylan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Çetin Başaranhıncal’la da projelerimizi paylaştık, soru işaretleri vardı, cevapladık. Onlar da farklı konularda Çorum sevdalıları. Bize tam destek oluyorlar.

İsim değişikliği ile ilgili süreci AK Parti Çorum Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan bizzat takip ediyor. Kendisi ile Çorum’da 4, Ankara’da da 4 olmak üzere konuyla ilgili 8 saatlik bir görüşmemiz oldu. Bu konuda desteğini esirgemiyor. Kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DÖRTBÜYÜKLER

NASIL YAPIYORSA

BİZ DE YAPACAĞIZ

Kulübü kurumsal bir yapıya kavuşturacaklarını da kaydeden Başkan fatih Özcan, “İnovasyonunu gerçekleştiremeyen firmalar bir bir kayboluyor. Biz de büyük bir şirket olmak için bunu gerçekleştirmek zorundayız. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor nasıl yapıyorsa biz de aynısını yapacağız.

İsim değişikliğinden sonra Belediyenin de desteği ile yeni statta store açacağız ve ürün satışlarına başlayacağız. Tüm ürünlerimiz Dünyanın dört bir yanındaki Çorumlu hemşehrilerimize sadece bir tık uzaklıkta olacak. Kulübü profesyonel ellere teslim edeceğiz. Kurumsal bir kimlik kazandıktan sonra sponsor aramayacağız. İşadamları sponsorluk için sıraya girecek.

BEN DE ÇORUM’UN

SÜLEYMAN SEBA’SI

OLACAĞIM

Üyelik kartlarımız hazırlanıyor. İkinci yarı maçlarımızı yeni statta oynayabiliriz. Çalışmalar devam ediyor. Localar da bitmek üzere. Loca satışlarından ciddi gelirler hedefliyoruz. Tüm gelirler kulübe ait olacak. Kendi gelirlerini elde eden bir kulüp olacağız. Her yönüyle güçlü bir kulüp için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Tüm bunları Çorum ve Çorumspor sevdalısı biri olduğum için yapıyorum. Ben Çorum sevdalısıyım. Çorum’a hizmet etmekten gurur duyuyorum. Tek gayem, Çorumspor’umuzu Süper Lig’e taşımak. Erzurumspor ve Akhisar Belediyespor bizim rakibimizdi. Bugün bu takımlar Süper Lig’de oynuyorlar. Neden Çorumspor da oynamasın. Onlardan neyimiz eksik?

Projelerimizi hayata geçirebilmemiz için zaman, güven ve destek lazım. Elbette biz de zamanı gelince görevi birilerine devredeceğiz. Devrederken de kalıcı eserler bırakmak istiyorum. Beşiktaş’ta Süleyman Seba ne ise ben de Çorum’un Süleyman Seba’sı olmak istiyorum.

Biz, her kesimi ile kocaman bir aileyiz. Takımımız inşallah 1.Lig’de kalıcı olduktan sonra Süper Lig’deki yerini alacak. Bunun için destek istiyoruz” dedi.

GENÇLERE GÜVENİYORUM

Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Fatih Özcan, gelecek vadeden genç oyunculara sahip olduklarını söyledi.

Genç futbolculardan övgüyle bahseden Başkan Özcan, “Kerem Pala 1999 doğumlu ve Fatsa Belediye maçında neler yapabildiğini hepimiz gördük. Transferinde Başkan Yardımcımız Hamit Işık’ın çok büyük katkısı var. İnşallah Çorum’a uzun yıllar hizmet edecek ve üst liglerde oynayacak. Yine, Doğukan Özçimen, Kıvanç Kaya, Batuhan Demirel, Hacı Ömer, Onur Tekin ve Hasan Perişan gibi genç ve gelecek vadeden oyunculara sahibiz. Gençlere çok önem veriyoruz. Bu hafta Kerem forma giydi ve güveni boşa çıkartmadı. Bu kardeşlerimiz de önümüzdeki dönemlerde forma şansını elbette bulacaklar” dedi.

PİLOT TAKIM OLACAK

Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Fatih Özcan, kurumsallaşmayı tam anlamıyla sağladıktan sonra pilot takım uygulamasını da başlatacaklarını söyledi. Özcan, amatör bir kulübü pilot takım olarak belirleyip destekleyeceklerini belirtirken, yıllarca futbol oynamış Çorumlu eski futbolculara görev verecekleri pilot takımda gelecek vadeden futbolcuların deneyim kazanacaklarını söyledi.

SCOUT EKİBİ

KURULUYOR

Özcan, pilot takımın yanı sıra Başkan Yardımcısı Mustafa Altunkaya başkanlığında futbolcu izleme ekibi oluşturacaklarını da belirtirken, Mustafa Altunkaya ise, profesyonel liglerin yanı sıra amatör maçları da izlettireceklerini ve tespit edilen futbolcuları kadrolarına katacaklarını söyledi. Altunkaya, “İzlemediğimiz hiçbir futbolcuyu almayacağız” dedi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim