Çorum Valisi Ahmet Kara, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na (ASKF) iade-i ziyarette bulundu. Oldukça önemli açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Kara, Türkiye’nin sporda atağa kalkabilmesi için devletin bir bütçe ayırması gerektiğine dikkat çekti.
Dün saat 13.30’da gerçekleşen ziyarette Vali Ahmet Kara’yı ASKF Başkanı Sefer Kurtaran ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Gayet samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında ASKF Başkanı Sefer Kurtaran, göreve 2002’de geldiklerini belirtirken, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve Çorum’da amatör sporun son durumuyla ilgili bilgiler verdi. Kurtaran, tesis açısından büyük illerden geride olduklarını ancak Çorum’la aynı ölçekte olan illere göre tesislerin daha iyi olduğunu ifade ederken, en büyük eksiklerinin spor salonu olduğunu, bunun için de destek istediklerini anlattı.

ÇORUM BÖLGENİN YILDIZI OLMALI
Amatör sporun, en çok imtiyaz tanınacak alan olduğunu ifade eden Vali Ahmet Kara, “Çorum, tarımda ve sanayide olduğu gibi, sporda da bölgenin yıldızı olmalı. Çorum, tesis olarak çevre illeri göre iyi durumda. Bazı eksiklikler var ama bunlar giderilebilecek şeyler.
Sporcuların adli olaylara karışma oranının yok denecek kadar düşük olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden, sporun daha yaygınlaştırılması lazım. Valilik olarak biz üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Zaten amaç, insanların mutluluğudur.
Sporun ruhu ve temeli sizlersiniz. Amatör ruh çok farklı bir şey. Bu yüzden sizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

EN BÜYÜK SORUN KAYNAK YETERSİZLİĞİ
Amatör spor kulüplerinde olduğu, profesyonel kulüplerin de zor durumda olduklarına dikkat çeken Vali Ahmet Kara, “Bugün amatör spor kulüpleri gönüllü kişilerin fedakârlıklarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Profesyonel liglerde mücadele eden birçok kulüp borç batağında. Spor olarak henüz gerilerdeyiz. Ülkemiz İstiklal Savaşı’ndan çıktıktan sonra toparlanma sürecinde henüz spora ağırlık verilemedi. Bugün sporda başarıl olan ülkelere baktığımızda, oturmuş bir sistemlerinin olduğunu görüyoruz. Ülkemizde sporun kalkınabilmesi için devletimizin bütçe ayırması lazım. Sanırım ileriki yıllarda bu olacaktır. O zaman ülke olarak sporda daha başarılı olacağız. Amatör ruh tamam, ama kaynak verilmeli” şeklinde konuştu.

İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ
Çorum’da amatör spora sağlanan katkıların yetersiz olduğuna da vurgu yapan Vali Ahmet Kara, “Özellikle amatör spor kulüpleri gerçekten büyük sıkıntı içerisinde. Biz, yılda bir kez İl Özel İdaresi aracılığı ile amatör spor kulüplerine malzeme yarımında bulunuyoruz ama biliyorum ki bu çok yetersiz. Bu yüzden, ilin tüm imkânlarını sizin için kullanmaya gayret göstereceğim. Gerekirse yardımları yılda ikiye çıkartıp, artıracağız.
Sporla ilgili bir konu olduğunda bana gelin. Oturalım, konuşalım ve çözüm yolu bulalım. Hatta insanları spora özendirmek için çeşitli faaliyetler düzenleyelim. Sizden hareketli olmanızı istiyorum” şeklinde konuştu.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim