Çorum Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl da 22 Ağustos Cumartesi günü Ulukavak’taki Nazmi Avluca Sahası’nda saat 10.00’da başlayacak olan Çorum Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşlerine baş kategorisinde 28 pehlivanın davet edildiği açıklandı. Bu güreşçiler arasında, Recep Kara, Şaban Yılmaz, İsmail Balaban, Hasan Tuna, Serhat Balcı ve Osman Aynur gibi Kırkpınar başpehlivanları da bulunuyor.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her yıl düzenledikleri yağlı güreşlerin güreşseverler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek bu yıl da Türkiye’nin tanınmış güreşçilerini Çorum’a getireceklerini söyledi. Çorum Belediyespor bünyesinde kurdukları güreş takımı ile güreş sporunun Çorum’da tekrar canlandığını dile getiren Başkan Külcü, Çorumlu güreşçilerin ulusal ve uluslararası müsabakalarda önemli dereceler elde ettiklerini vurguladı.
Çorum’da güreş sporunun çok sevildiğini, güreş seyircisinin de her yıl düzenledikleri geleneksel yağlı güreşleri sabırsızlıkla beklediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çorum halkını Türkiye’nin en iyi pehlivanları ile buluşturacağız. 28 başpehlivan ile birlikte yüzlerce pehlivan Çorum’da güreşecek. Tüm Çorum halkımız 22 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da Nazmi Avluca Spor Tesisleri’nde yapılacak olan yağlı güreşlere davetlidir” dedi.
14 kategoride düzenlenecek güreşlerde toplam 126 bin lira para ödülü dağıtılacak. Baş kategorisinde 59 lira ödül verilecek.
(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim