TFF’nin baraj maçı oynatmadan direk BAL’a aldığı Çimentospor’da Başkan Ali Dursun, Çorum futbolunun kurtuluş reçetesinin gençler olduğunu söyledi.

Çimentospor Başkanı Ali Dursun önceki gün kendi ofisinde düzenlediği basın toplantısı ile geleceğe dair planlarından bahsetti. Çimentospor’un Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) oynayacak olmasının Çorum’da ki gençler için bir nimet olduğunu da vurgulayan Başkan Dursun, yeni sezon planlamasında genç oyunculara ağırlık vereceklerini belirtti. Çimentospor olarak ilk kez BAL’da oynayaklarını belirten Dursun, “Elimizden geldiği kadar da güçlü ve genç ağırlıklı bir kadro ile Çorum’u en iyi şekilde temsil edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Yönetim Kurulu ile yaptığımız çalışmalarda bu doğrultuda devam ediyor” dedi.

“FATİH ÖZCAN’DAN RANDEVU TALEP EDECEĞİM”

Çorum FK Başkanı Fatih Özcan’dan randevu talep edeceklerini söyleyen Başkan Dursun, “Başkan Fatih Özcan’ın değerli görüşlerini alacağız. Çorum FK’da çok güzel işlere imza atıyor kendisi. Pilot takım olmayı teklif edeceğiz. Oynatamadığı futbolcuları gelişmesi için bize gönderip bizde onlardan en iyi şekilde faydalanmak isteyeceğiz. Hem Çorum FK için, hem de Çimentospor için iyi bir planlama olacağının düşüncesi içerisindeyim” ifadelerine yer verdi.

“3-4 TANE GENÇ OYUNCUYU TÜRK FUTBOLUNA HEDİYE EDECEĞİM”

Yeni sezon planlamasında genç oyunculara ağırlık vereceğinin altını bir kez daha çizen Başkan Ali Dursun, “Ben takımımızda forma giyen gençlerimize güveniyorum. İnanıyorum ki bu gençlerden 3 veya 4 tanesini Türk futboluna hediye edeceğiz. Öncelikli hedefim bu. Ama imkânlarım doğrultusunda da Çorum’u BAL’da en iyi şekilde temsil etmek için de ne gerekiyorsa yapacağım. Ben iddia ediyorum hiç transfer yapmadan U19 takımı ile BAL’a gidiyim o çocuklarımız ligi orta sıralarda tamamlar. O derece iyi bir takımımız var. Bunun en basit örneğini Karabük’te gördük. Gruplarda iyi bir mücadele örneği sergilemiştik.

Çorum’da yıllardır devam eden geleneği ben bu genç oyuncular ile yıkacağım. Bildiğiniz üzere daha önce ilçe takımları BAL’da mücadele edip düştüğü zaman, o takımda forma giyen futbolcular yeni çıkan takıma transfer oluyorlardı. Ben buna karşıyım gençlerin önünü açıp, o şansı onlara da vermenin zamanı geldi artık. Çimentospor Çorum’daki gençler için bulunmaz bir fırsat. Kendini göstermek isteyen gençler çıkacak aslanlar gibi mücadele edecek. Çünkü biz Çimentospor olarak bu gençlere yeteri şansı vereceğiz. Çorum amatöründe forma giyen her genç futbolcuya benim kapım sonuna kadar açık. Türk futbolunun ve Çorum futbolunun çıkış yolu genç futbolculardır. Genç futbolcular Çorum futbolunu kurtaracak ve ayakta tutacaktır. Ben buna inanıyorum, inanmaya da devam edeceğim.

 “GÖREV DAĞILIMI TAMAM”

Yönetim Kurulu ile önceki gün yapılan toplantı sonrasında görev dağılımını yaptıklarını söyleyen Dursun, “Niyazi Bulut ve Erkan Durukan yeni sezoda genel kaptan olarak görev yapacaklar. Menderes Özarslan ile kesin olarak yola devam edeceğiz. Gençlerimizin üzerinde önemli etkisi var. Bu şekilde bir görev dağılımı yaptık. Kesinlikle hiçbir işlerine karışmayacağım.

Maçları da Dr.Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynamak için talepte bulunacağım ama karar Çorum’da futbolu yöneten insanların” ifadelerini kullandı.

“DESTEĞE İHTİYACIMIZ OLACAK”

Amatörde mücadele ettikleri dönem kimseden bir kuruş talep etmediklerinin altını çizen Başkan Dursun, BAL’da Çorum’un ileri gelenlerinin desteğine ihtiyaç duyacaklarını belirtti. Pandemiden dolayı bütçelerde her kulüp gibi sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Ali Dursun, “Çorum’un ileri gelen iş adamlarından, belediyemizden destek talebimiz olacak. Nihayetinde bu tek kişiyle olacak bir iş değil. Bugün bırakın Çimentospor’u hangi takım giderse gitsin arkasında bir güç, bir sponspor olmazsa kimse bu işin altından kalkamaz Ben ikili ilişkilerimi kullanarak bazı gelir kaynakları yaratmaya çalışacağım. Ama daha öncede söylediğim gibi sadece benle olacak bir iş değil. İş adamlarımıza ve şehrimizin önde gelen kişilerine de ihtiyacımız olacak. BAL’a çıkana kadar kimseden bir kuruş talebim olmadı. Ama BAL farklı bir klasman. Bu kulvarda ihtiyacımız olacak. Trabzon takımlarının hali ortada devamlı kafaya oynuyorlar ve futbol günden güne gelişiyor. Çorum’da neden olmasın. Birlik ve beraberlik olursa, gençlere yeteri kadar şans verilirse Çorum’da da futbol gelişir. Ben dediğim gibi BAL’da imkanlarımı sonuna kadar zorlayacağım. Hatta bir otobüs alıp giydireceğim. Çorum’un prestiji artsın. Bu süreçte yanlış yaparsam eğer, beni de uyarsınlar.  Bu projemiz var tesis konusunda. Bunu da hazırlayıp Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim