STAT: Çorum Şehir
HAKEMLER: Metehan Alpat **, Hakan Akkaynak ***, Niyazi Atakan Ataseven ***
4.HAKEM: Deniz Kükrek
ÇORUM FK: Hasan Hüseyin ***, Serkan **, İsmet ***, Emre ***, Sefa Akın ***, Hasan ***, Kerem * (Dk. 46 Mikail **), Atakan **, Burak **, Murat ***, Halil İbrahim ** (Dk. 90+7 Sabrican)
YEDEKLER: Erdi, Mertcan, Mustafa Eren, Kürşat
TEKNİK DİREKTÖR: Ahmet Yıldırım
ANKARASPOR: Metin ***, Gökhan ***, Furkan **, Sedat **, Şahin ***, Oğuzhan Efe Yılmaz **, Alaettin **, Mirkan * (Dk. 46 Semih *), Mehmet **, Erdal ** (Dk.71 Oğuzhan Aydoğan *), Kadir ***
YEDEKLER: Ömer, Enes, Ramazan Eren, Mert Sinan, Fahrettin Berk, Furgan
TEKNİK DİREKTÖR: Özcan Kızıltan
GOL: Yok
SARI KARTLAR: Murat, Hasan (Çorum FK), Metin, Furkan, Oğuzhan Efe Yılmaz, Sedat (Ankaraspor)

2.Lig Kırmızı Grupta “rota kupa” sloganıyla şampiyonluk mücadelesi veren Çorum FK, 14.hafta maçında konuk ettiği Ankaraspor’la 0-0 berabere kaldı ve hedefe göden yolda önemli bir yara daha aldı.
Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğunda, birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenen kırmızı-siyahlı ekip, grubun piyasa değeri en yüksek takımı Ankaraspor karşısında özellikle ikinci yarıda sergilediği futbolla galibiyeti kaçırdı.
İlk yarıda iki takım da vasatın üzerine çıkamazken, Çorum FK Burak Çalık ve Hasan’la, Ankaraspor ise Şahin ve Erdal’la gole yaklaştı.
Çorum FK, ikinci yarıya başlarken, Kerem-Mikail değişikliği üzerine ilk yarıya oranla ikinci yarıda daha etkiliydi. Kırmızı-siyahlı ekip, H.İbrahim, Burak ve Sefa Akın’la yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince karşılaşma başladığı gibi 0-0 bitti.
Bu sonucun ardından puanını 27’ye yükselten Çorum FK 4.sıradaki yerini korurken, Ankaraspor’un puanı 22 oldu. 
Maçta, Çorum FK’ya 5 bin civarında kırmızı-siyahlı taraftar tribün desteği verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR… MAÇTAN DAKİKALAR…
DAKİKA 5: Çorum FK atağında, Murat, şık bir ara pasta soldan Burak’ı kaçırdı. Topla birlikte ceza sahasına giren Burak, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı, kaleci Metin gole izin vermedi.
DAKİKA 10: Ankaraspor’un kazandığı köşe vuruşunu soldan Sedat kullandı, altı pasta Şahin kafayı vurdu, top direğin dibinden auta çıktı.
DAKİKA 12: Çorum FK’nın kazandığı köşe vuruşunda, sağdan Halil İbrahim ön direğe ortaladı, Hasan yerden gelişine vurdu, top yan filede kaldı.
DAKİKA 40: Soldan, Sedat’ın pasında penaltı noktasının sol çaprazında Erdal yükseklik kazandığı topu kaleye sert vurdu, üstten aut.
DAKİKA 43: Ankaraspor atağında, soldan Kadir’in pasında Sedat ortaladı, penaltı noktası civarında Şahin kafayı vurdu, kaleci Hasan Hüseyin soluna gelen topu mükemmel çıkartıp gole izin vermedi.
DAKİKA 47: Çorum FK atağı sağdan Serkan’la gelişti. Topla birlikte hızla rakip ceza sahasına yönelen Serkan, uygun durumda gol vuruşunu yapma imkânı olmasına rağmen penaltı noktasındaki Halil İbrahim’i düşündü, yerden pasında Halil İbrahim iyi bir vuruş yapamadı.
DAKİKA 76: Çorum FK gole yaklaştı. Köşe vuruşundan gelen topu Ankaraspor savunması uzaklaştırmak isterken Burak’a geldi, Burak’ın penaltı noktasının gerisinden kaleye vurduğu top savunmadan döndü, topu önünde bulan Sefa Akın yakın mesafeden tamamladı, bu kez kaleci gole izin vermedi.
DAKİKA 81: Çorum FK net bir fırsattan daha yararlanamadı. Murat’ın ara pasına hareketlenen Halil İbrahim, yayın solundan ceza sahasına girdi, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yerden cılız bir vuruş yapınca kaleci Metin üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.


(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim