Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan U16-U18 (kız-erkek) Bölgesel Kros Ligi 1.Kademe Yarışları Cumartesi günü Çorum’da yapıldı. Fuar Alanı Kros parkurunda yapılan yarışlara kız ve erkeklerde 6 takım katılırken, 52 sporcu yarıştı. U-18 kategorisinde erkeklerde Buhara Gençlikspor Kulübü 3000 metre yarışında Yahya Karaca, Tunahan Bıçakcı, Hasan Aykan ve Seydi Kaan Yurdakul’lu kadrosu ile 12 puanla birinciliği kazanırken, Çorum Fikri Asım Gençlikspor Kulübü Mehmet Kalyoncu, Ali İmran Taşkoyan, Furkan Koca ve Melih Ölmez’li kadrosu ile 16 puan toplayarak ikinci oldu. Ordu Fatsaspor Kulübü Emre Can İspir, Serkan Güleç, Akın Şimşek ve Yalçın Duman’lı kadrosu ile 24 puan topladı ve üçüncü oldu.

U-18 kızlarda ise takım olarak Ordu Fatsaspor kulübü tek olarak yarışırken ferdiler ile birlikte toplam sekiz sporcu yarıştı. Ordu Fatsaspor’dan Hayriye Kocabay birinci olurken Beşiktaş kulübü adına yarışan Çorumlu Buse Kurt ikinci Osmancık’tan ferdi olarak katılan Aslı Sağlam üçüncü Ordu Fatsa’dan Ümmühan Yılmaz ise dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise Ordu Fatsas por takımı rakipsiz olarak birinci oldu.

U16 kategorisinde kızlarda takım sıralamasında Ordu Fatsaspor Kulübü 9 puanla birinci olurken, Çorum HE Kültürspor 12 puanla ikinci oldu. U16 erkekler kategorisinde ise Çorum Belediyesi Gençlikspor Abdulbaki İldir, Anmet Can Erbaş, Muhammet Ali Çavuş ve Tarık Ünsal’lı kadrosu ile 11 puanla birinci, Ordu Fatsa Spor Kulübü 16 puanla ikinci, Çorum H.E Kültürspor 19 puanla üçüncü oldu.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim