(AÇILIŞ, PROTOKOL VE KÜLCÜ FOTOLARI)

Çorum Belediyesi 3.Yaz Spor Okullarının açılış töreni dün gerçekleştirildi. Yaz Spor Okullarındaki branş ve sporcu sayısı rekor düzeye ulaştı.

Yaz Okullarının açılış töreni dün Mimarsinan Mahallesindeki Cuma pazarında saat 14.00’te başladı. Törene; Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran, Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Fevzi Şeker, Yaz okulları bünyesinde açılan bazı branşların il temsilcileri, antrenörler, sporcular ve sporcu velileri katıldı.

Açılış töreni çerçevesinde protokol konuşmaları yapıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 8 yıllık başkanlık süresince spora yaptıkları yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunurken, Çorumluları spor yapmaya davet etti. Külcü, Yaz spor okullarına katılımın geçtiğimiz yıllara göre daha çok olduğuna dikkat çekerken, “sporu yaşam felsefesi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından halkoyunları, judo, muay tai, tekvando, karate ve vuşu branşlarında yapılan gösteriler izleyenlerden alkış aldı.

Çorum Belediyesi Yaz Spor Okullarının bu yıl 3.’sü açılırken, ilk yılda 18 branşta 1160, geçtiğimiz yıl da 21 branşta 1780 sporcu eğitim aldı. Bu yıl ise hem branş sayısı, hem de sporcu sayısı rekor düzeye ulaştı.

Bu yıl açılan Yaz Spor Okullarına; kickboks, satranç, buz pateni, yüzme, dart, atletizm, fitnes, tekvando, judo, karate, muay tai, vuşu, boks, güreş, masa tenisi, halkoyunları, bovling, bocce, badminton, futsal, futbol, voleybol, hentbol ve basketbol olmak üzere 25 branşta 2101 sporcu kayıt yaptırdı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim