Bacce-Bovling-Dart Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Bocce Petank Türkiye Şampiyonası Antalya’nın Kemer ilçesinde yapıldı. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü genç erkeklerde Türkiye ikincisi oldu.

Yurt genelinden 2768 sporcunun katıldığı Türkiye şampiyonasında minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler (bay-bayan) kategorilerinde müsabakalar yapıldı. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü adına Hasan Dündar, Cem Şimşek ve Emirkan Kolay’dan oluşan birinci takım, finalde yenilerek Türkiye ikinciliğini elde ederken, Hüseyin Er, Burakhan Kepçe ve Nisanur Bulduk’tan oluşan ikinci takım ise Türkiye dokuzuncusu oldu. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Hasan Dündar genç tekler kategorisinde Türkiye beşinciliğini, yıldız tekler kategorisinde de Hakan Çam Türkiye dokuzunculuğunu elde ederek önemli bir başarı kazandılar.

Büyük erkekler Mehmet Yalçın, M.Yasin Çinkaya ve Emrah Harmancı’dan oluşan Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 3’lü takımı Türkiye dokuzuncusu oldu.

Bocce-Bovling ve Dart Federasyonu İl Temsilcisi Hakan Çıtak, Türkiye şampiyonasında önemli dereceler kazandıklarını belirtirken, şampiyonada mücadele eden Çorumlu tüm sporcuları kutladı. Çıtak, Türkiye beşincisi olan Hasan Dündar ve Türkiye dokuzunculuğunu elde eden Hakan Çam’ın milli takım kampına katılacaklarını söyledi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim