Yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi verecek olan Çorum Belediyespor, 14.imzayı Batman Petrolspor’dan gurbetçi kanat oyuncusu Sebahattin Usta’ya attırdı.
Daha önce prensip anlaşmasına varılan ancak bonservis sorunu nedeniyle imza attırılamayan Sebahattin Usta’nın, Batman Petrolspor’dan bonservisini alması üzerine imza töreni düzenlendi. Basın Sözcüsü İsmail Karabay ve Genel Kaptan Yetkin Özbey’in katıldığı imza töreninde 26 yaşındaki kanat oyuncusu Sebahattin Usta kendisini 1 yıllığına Çorum Belediyesporlu yapan sözleşmeyi imzaladı.

10 KEZ MİLLİ, SÜPER LİG’DE 2 MAÇI VAR
Çorum Belediyespor’un 14.transferi olan Sebahattin Usta, 9 Nisan 1990 Fransa-Montberiald doğumlu. Futbola Fransa’nın köklü takımlarından Bordeaux’un altyapısında başlayan Sebahattin, Türkiye’ye 2008’de Süper Lig takımı Gençlerbiliği tarafından getirildi. Gençlerbirliği’nde profesyonel olan ve Süper Lig’de 2 maça çıkan deneyimli futbolcu, Başkent temsilcileri Hacattepespor ve Gölbaşıspor’da oynadıktan sonra son 2 sezonu Batman Petrolspor’da geçirdi. 2007 ve 2008’de olmak üzere U18 Milli Takımı’nda 10 kez forma giyen Sebahattin Usta, geçen sezon Batman Petrolspor’da 1’i Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 31 maça çıktı. Bu maçlarda 9 gol atan kanat oyuncusu, 7 sarı kart gördü.
Çorum Belediye bugüne kadar iç transferde Tahir, İmam ve Çağrı ile anlaşırken, dış transferde ise Ankara Demirspor’dan Bilal Özhan, Dardanelspor’dan Ufuk Arslan, Tire 1922 Spor’dan Ahmet Köseoğlu, Etimesgut Belediyespor’dan Erkut Başkaya, Körfez İskenderunspor’dan Burak Gündoğdu, Tarsus İdmanyurdu’ndan Ferhat Duman, Gölbaşıspor’dan Yakup Kayış, Gölcükspor’dan Yeldar Yamaç, Tuzlaspor’dan Burak Onur, Kartalspor’dan Abdullah Karmil, 1461 Trabzon’dan Ebrullah Kokoç, Malatyaspor’dan Yakup Alkan ve Sivasspor’dan Aykut Emre Yakut’u kadroya katmıştı.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim