1 Ağustos’ta başlayan Kızılcahamam kampını Pazar günü bitiren Çorum Belediyespor’da futbolculara yarına kadar izin verildi. İzin nedeniyle teknik heyet ve futbolcular memleketlerine giderken, 13 günlük kampı değerlendiren Teknik Direktör Yusuf Tokuş, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi.

Kızılcahamam kampında taktik çalışmalara ve hazırlık maçlarına ağırlık verdiklerini kaydeden Yusuf Tokuş, “5 hazırlık maçı yaptık. Bu maçlarda 1 galibiyet, 3 beraberlik, 1 de yenilgi aldık. Bizim için skorun hiçbir önemi yok. Futbolcularımızın saha verdiğimiz görevi nasıl yaptıkları ve oyun planına bağlı kalmaları önemliydi. Bunda da istediğimizi aldık. Oynadığımız maçlarda eksiklerimizi tespit ettik. Bu eksikleri giderip lige hazır şekilde girmeyi planlıyoruz. Genel anlamda çok verimli bir kamp dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

KADROMUZ

YETERLİ

Genç futbolcuların kamptaki performansından memnun kaldığını da kaydeden teknik patron Yusuf Tokuş, “Kadromuzda yer alan genç futbolcu kardeşlerimize de hazırlık maçlarında mümkün olduğunca şans vermeye çalıştık. Ortaya koydukları performanstan da oldukça mutluyuz. Demek ki, onlar da bu işi yapabiliyorlarmış.

Genç ve tecrübeli isimlerden kurulu bir kadroya sahibiz. Biz bu işi bu kadroyla götüreceğimizi ve sonunda da gülen taraf olacağımıza inanıyoruz. Bunun için de kadromuzun yeterli olduğunu düşünüyorum” dedi.

BAĞLARIMIZ

GÜÇLÜ OLMALI

Şampiyonluk sözü vermediklerini ancak hedefe ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını bir kez daha yineleyen genç teknik adam, uzun lig maratonunda takım olmanın önemine vurgu yaparken, “Göreve geldiğimden beri söylediğim gibi önce takım olmamız lazım. Bir aile havasında olmamız lazım. Arkadaşlık bağımızın çok kuvvetli olması lazım. Oynayan, oynamayan gibi ufak işlere girmememiz lazım. Aksi durum takımın huzurunu bozar. Takım olarak öncelikli hedefimiz oynayacağımız maçlardan 3 puanla ayrılmak olmalı. Futbolcularımız tüm enerjisini bunun için kullanmalı. Bu yönde hareket edildiği zaman zaten başarı kaçınılmaz oluyor. Biz de tam olarak bunu sağlamaya çalışıyoruz.

Herkes şunu çok iyi bilsin ki, sahaya her zaman galibiyet için çıkacak bir Çorum Belediyespor olacak. Biz şampiyonluk sözünü vermiyoruz, sadece bu uğurda çok mesai harcayacağız diyoruz. Bununla birlikte tüm şehirden destek bekliyoruz. Başarı sadece tek bir etkenle gelmez. Bunun için tüm şehrin desteğine ihtiyacımız var. İnşallah elde edeceğimiz başarılı sonuçlarla bu şehri artık layık olduğu yere getirme arzusundayız” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim