Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ortaklaşa yürüttüğü Çocuk Atletizmi Semineri dün Çorum’da başladı.
2 gün olarak planlanan seminerin dünkü bölümü Anitta Otel’de gerçekleştirildi. Seminerin açılış töreni saat 09.30’da başladı. Törene; Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan, Vali Vekili Fikret Zaman, Çorum Belediyespor Kulübü Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Türkiye Atletizm Federasyonu Çocuk Atletizmi Proje Koordinatörü Necdet Ayaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Çoban ve seminere kayıt yaptıran öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Baki Aygün’ün sunumunu yaptığı seminerin açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra protokol konuşmalarıyla devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, protokolü ve katılımcıları selamladıktan sonra Türkiye Atletizm Federasyonu Çocuk Atletizmi Proje Koordinatörü Necdet Ayaz projenin amacıyla ilgili bilgiler verdi. Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan’dan sonra Vali Vekili Fikret Zaman da bir konuş yaptı. Açılış töreni, Türkiye Atletizm Federasyonu Çocuk Atletizmi Proje Koordinatörü Necdet Ayaz’in protokol mensuplarına teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.
Açılış töreninin ardından seminerin ilk bölümü gerçekleştirildi.

70 ÖĞRETMEN, 90 ÖĞRENCİ
38 beden eğitimi öğretmeni, 32 sınıf öğretmeni ve 90 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi olmak üzere 160 kişinin katıldığı seminerin açılış töreninden sonra IAAF CECS 1 Eğitmenleri Yrd. Doç.Dr. Ercan Haslfoça, Yrd. Doç.Dr. Fehime Haslfoça, Doç.Dr. Perican Bayar, çocuk atletizmine giriş ve “Y” nesli, çocuk atletizmi ve okullar, çocuklarda duyarlı evreler, çocuk atletizmi programı, çocuk atletizmi puanlama sistemi ve eğitim çalışmaları, çocuk sporcuya psikolojik yarışmalar konularında seminer verdiler.
Seminerin bugünkü bölümü ise Atatürk Spor Salonu’nda uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Seminere katılan tüm öğretmen ve öğrencilere Dünyanın her ülkesinde geçerli olan katılım sertifikası verilecek.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim