Çorum’un futboldaki tek ulusal hakemi Celal Bayraklı, ‘Üst Klasman’ hakemliğine doğru emin adımlarla ilerliyor. 3 sezondur klasmanda düdük çalan genç hakem, bu süre zarfında PTT 1.Lig, Spor Toto 2. ve 3.Lig ile Ziraat Türkiye Kupası’nda toplam 39 maça çıkarak sezon başına 13.0 gibi yüksek bir ortalama yakaladı.

GELECEK VAADEDEN 30 HAKEM ARASINDA
Merkez Hakem Kurulu’nun önümüzdeki yıllarda Süper Lig için belirlediği 30 hakem arasında yer alan Celal Bayraklı, 2013-2014 sezonunda ulusal hakemliğe yükselerek profesyonel liglere adım adarken, ulusal hakemlik kariyerinde ilk olarak 10 Kasım 2013’te oynanan Sakaryaspor-Erzurum Büyükşehir Belediyespor maçına dördüncü hakem olarak atandı. Genç hakem, 3.ligdeki ilk düdüğü ise 20 Eylül 2014’te oynanan İstanbulspor-Turanspor maçında çaldı.

HİÇ CEZAYA GİRMEDİ
Düzgün fiziğinin yanı sıra otoriter ve başarılı yönetimi ile MHK’nin dikkatini çeken Celal Bayraklı, son 2 sezonda üst düzey maçlara atandı. MHK, Çorumlu hakemi 2. ve 3.ligdeki en kritik maçlarda görevlendirirken, Bayraklı bu maçların tamamında yüksek notlar aldı ve hiç cezaya girmedi.

29 MAÇTA DÜDÜK ÇALDI
Celal Bayraklı, ulusal hakemlik kariyerinde 39 maça çıkarken, bu maçların 29’unda düdük çaldı, 10’unda ise 4. hakem olarak görev yaptı. 2.Lig’de 13, 3.Lig’de de 13 maç yöneten Bayraklı, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 3 karşılaşmada düdük çaldı. Bayraklı, 2.Lig’de 5, 3.Lig’de 2, PTT 1.Lig’de ise 3 maçta 4.hakem olarak görev yaptı.

113 SARI, 8 KIRMIZI KART, 9 PENALTI
Celal Bayraklı, düdük çaldığı 29 maçta 113 kez sarı kart gösterirken, 8 kez de kırmızı kartına başvurdu. Bu maçlarda 9 kez beyaz noktayı gösteren Celal Bayraklı’nın verdiği penaltıların 6’sı golle sonuçlanırken, 3’ünden futbolcular yararlanamadı.

EVSAHİPLERİ ÜSTÜN
Celal Bayraklı’nın yönettiği maçlarda evsahibi takımların daha çok galibiyet aldıkları dikkat çekiyor. Genç hakemin düdük çaldığı 29 maçın 18’ni evsahibi takımlar kazanırken, deplasman takımları sadece 4 galibiyet alabildi. 7 karşılaşma ise berabere bitti. Bu maçlarda fileler tam 71 kez havalandı.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim