Dün saat 13.30’da Turgut Özal İş Merkezi Belediye Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine; Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Müftüsü Dr.Ahmet Akın, Spor İşleri Müdürü Nadir Solak ve İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu katıldı.

Bu sene ikincisi düzenlenecek olan “Cami Çocukları Spor Oyunları” etkinliğine futbolun yanı sıra satranç, dart, masa tenisi branşları da eklenirken, kız çocuklarının da bu yıl turnuvaya katılacakları belirtildi. Kayıtlar 28 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında İl Müftülüğüne yapılırken, turnuvanın startı ise 17 Temmuz’da verilecek. Turnuva sonunda dereceye giren 96 sporcuya bisiklet hediye edilecek.

GÜL: ÇOCUKLAR BİZİM CAMİDEKİ ÇİÇEĞİMİZDİR

İmza töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, bu sene masa tenisi, dart ve satranç sporlarını da eklediklerini belirtirken, geçen sene 18 camiden 216 çocuğun katıldığı turnuvada bu sene iki katına çıkarmak istediklerini de söyledi. Camilerin fonksiyonları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Bazı büyüklerimiz camide çocuklar ses çıkarınca kulağından çeker dışarı atar. Oysaki çocuklar bizim camideki çiçeğimizdir. O çocukları camiye götürmek için çeşitli alternatifler geliştirmezsek bir tane büyüğümüzün yanlış hareketinden sonra camiden soğutursak bunun vebali büyük olur. Bizim gayemiz çocuklara camilerde İslam tarihini anlatırken, Peygamber efendimizin hayatını anlatırken, aynı zamanda caminin dini eğitim dışında fonksiyonları olduğunu ortaya koyabilmek için müftülüğümüzle birlikte hareket ediyoruz. Çocuklarımız camiye gelirken bu tür sportif faaliyetler ile birlikte camiye gelirken daha heyecanlı, daha hazlı ve bunun neticesinde daha mutlu ayrılması için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

AKIN: BUGÜNÜN ÇOCUKLARI YARININ BÜYÜKLERİDİR

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün ardından İl Müftüsü Dr.Ahmet Akın’da önemli açıklamalar yaptı. Öncelikle imzalanan bu protokolün hayırlı olmasını dileyen Akın, Çorum Belediyesi’ne destekleri ve katkıları için teşekkür etti.

Çorum Belediyesi’nin her alanda kendilerine destek olduğunun altını bir kez daha çizen Dr.Ahmet Akın, “ Yapımı devam eden 4-6 Yaş Kuran Kursları ve Mahalle mescitlerine belediyemizin desteği çok fazla. Çorum Belediye diğer şehirlere örnek olur inşallah. Belediye ile işbirliği içinde düzenlenecek olan bu turnuvada amaç çocuklarımıza camiyi daha çok sevdirebilmek. Malum bugünün çocukları yarının büyükleridir. Eğer biz bunlar ihmal edersek geleceğimizi ihmal etmiş oluruz. Bu yüzden bu tür faaliyetlere önem veriyoruz ve her zaman buna benzer faaliyetlerinde en büyük destekçisi olacağız” dedi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim