Başkan Gül’ün açıklaması şöyle: “Kendi sahamızda oynadığımız Ankara Adliyespor maçının orta hakemi Sinan Özcan ve yardımcıları sezon başı olmasına karşın gelecekte şampiyonluğu veya Play-Off şansını etkileyebilecek ve şehrin istikbaliyle ilgili 2 puanımızı gasp etmiştir. Her iki takım için de çok ters kararlar vermiştir.

Maçın gözlemcisi Bünyamin Akkuş ve temsilcisi Hüseyin Çapkın’ın 2 metre önünde olan Ankara Adliye spor takımı oyuncusu tarafından taca atılan top bizim aleyhimize taç atışı ile başlatılmış ve verilen pas gol olmuştur. Görüntülerde de açık ve net olarak görüldüğü gibi topun Adliyespor oyuncusu tarafından taca çıktığı bariz bellidir. Orta hakem önce karasız kalmış daha sonra tacı aleyhimize vermiştir. Tüm bu absürtlükler sonrası maç santra bile yapılmadan bitmiştir. Oysa hakem tarafından 5 dakika uzatma gösterilmesine rağmen gol olduğu anda uzatmanın 7. dakikasını doldurduğu tarafımızdan tespit edilmiştir. Yaşanan olumsuzluklar bunlarla da sınırlı değildir. Takımımızın bir atağı hiç alakasız bir şekilde ofsayt olarak kesilmiş, bir pozisyonda da ceza sahası içerisinde rakip takım oyuncusu topu elle kesmesine karşılık hakem bu pozisyonu da görememiştir. Maçın gözlemcisi Bünyamin Akkuş da maç sonrası yaptığı değerlendirmede, ‘Taç kararı yanlıştı’ diyerek bize yapılan haksızlığı dile getirmiştir.

Ayrıca yardımcı hakem telsizden sürekli orta hakemi nasıl yönetim sergileyeceği ile ilgili konuşmaları teknik direktörümüzü rahatsız etmiş olup ‘niçin böyle yapıyorsun’ dediğinde ise ‘Ne yapayım acemi, duracağı yeri bilmiyor’ demiştir. ‘Acemi nalbant mesleği gavur eşeğinde öğrenirmiş’ misali bunların acemiliğini çıkaracak mekan Çorum değildir. İlimizde güvenliğin, adamlığın, saygının olması bize çapsız ve beceriksiz hakemler tarafından puanlarımızın çalınması olarak dönmemelidir. Bu hakemler bir gün şehri patlama noktasına getirecektir. Yaşanan örnekte olduğu gibi her şehir bu tür olumsuzlukları kabul edemeyebilir. Bu maç sonrası ilimizde her hangi bir olumsuzluk yaşanmamışsa bizlerin ve Çorum halkının sağduyusu sayesinde olmuştur.

Bundan sonra bu hakeme görev verilmesini istemiyoruz. Konuyla ilgili olarak TFF’nin yetkili kurumlarına gerekli yazışmalar yapılmış ve belgeler tarafımızdan sunulmuştur. Cezalandırılması gereken bu tip hakemlerin her yerde ve her platformda takipçisi olacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini isterim.”

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim