BİLİP BİLMEDEN YARGISIZ İNFAZ YAPMAYIN

Maçta kırmızı kart gören Mert Ilıman ve Ertuğrul Sancaktutan’a verdikleri cezalar ve 3 futbolcuyla yolları ayırmaları üzerine sosyal medyada linç edildiklerini belirten Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan, “Maçtan sonra almış olduğumuz kararlar nedeniyle, özellikle sosyal medyada bir kaos ortamı varmış gibi bir hava estiriliyor. Adeta saldırı altına alındık ve yargısız infaza maruz kaldık.

Bir durun hele, bilip bilmeden yargısız infaz yapmayın. Bunları yapanlar 3-5 kişiden ibaret. Dikkate bile almıyoruz ama olayların da bilinmesini istiyoruz.

Maçtan bir gün önce hocamız ve Genel Koordinatörümüz Oğuzhan Yalçın’la bir toplantı yaptık. Özellikle, geçmişte yaşanan bir takım nedenlerden dolayı futbolcularımızdan Mert Ilıman’a baskı olduğunu öğrendik. Mert, her şeye rağmen oynamak istedi.

Yine, kesinlikle kart görmemeleri konusunda futbolculara ciddi uyarılarda bulunuldu. Ama buna rağmen Mert maç içerisinde, Ertuğrul da maçtan sonra kırmızı kart gördü. Ertuğrul’un hele de kaptanlık sıfatı taşırken hakeme itirazdan dolayı kırmızı kart görüp Samsunspor maçında oynayamayacak olması kabul edilir bir durum değil.

ÜÇ FUTBOLCUYLA ZATEN YOLLARI AYIRACAKTIK

Biz de hemen maçtan sonra bir toplantı yaptık ve hocamızdan rapor aldık. Hocamız, Hakan Yağmurkaya, Emrah Uzun ve Oğuz Mataracı’dan beklediği verimi alamadığını ve takıma yararlı olacaklarını düşünmediğini raporladı. Biz de, yolları ayırma kararını aldık. Bu kararı zaten iki hafta sonra devre arasına girerken alacaktık. İki hafta önce almış olduk.

Kart gören oyuncularımıza da 10’ar bin lira para cezası verdik. Bununla ilgili sosyal medyada linç edildik. Mert’in kartı hakem hatasıymış, Osman Bodur BAL’da bile oynayamazmış. Ya, siz neyi biliyorsunuz ki böyle yorumlar yapıyorsunuz. Siz sadece 3-5 kişisiniz. Osman Bodur’a 1.Lig’den resmi teklif geldiğini biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz tabi. Osman’ın bu takımı bırakıp gitmediğini biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Osman, bu takımın ve hatta bu ligin en iyi oyuncularından biri. Tek suçu, kimliğinde Çorum yazması.

BU ÇOCUKLAR TARİH YAZIYOR

Çorumspor forması giyen tüm oyuncularımın arkasındayım. Onlar tarih yazıyorlar. Ne demek istediğimi sezon sonunda anlayacaksınız. Bu çocuklar kaç tane hoca gönderdi biliyor musunuz? En son Sarıyer’in hocası gitti. Normalde 13-14.sırada olmaları lazım. Ama onlar 120-130 milyon bütçesi bulunan Samsunspor’a, Manisa’ya kafa tutuyorlar. Deplasmanda 18 puan topladılar. Ortada bir hata varsa, biz cezalandırırız. Yargılamayı siz yapmayın. Siz sadece sahip çıkın, destek olun.

Çok iyi bir hocamız var. Geçen sezon benim yaptıklarımı yapıyor. Yükümü hafifletiyor. Torunu oldu, henüz görmeye gidemedi. Neden? Üst üste üç galibiyet almadık diye daha evine gitmedi. Bu kadar iyi bir hocaya ve futbolcu grubuna sahipken yapılan eleştiriler çok acımasız.

Futbolcuma ancak bin bağırır, kızabilirim. Bunun dışında kimse yargısız infaz derecesinde eleştiremez. Burası Muzspor değil. Çorum’un sahiplerine sesleniyorum. Lütfen Çorumspor’a sahip çıkın.

Çorumspor’u layık olduğu yerlere getirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de aynı zamanda büyük camia olmayı hedefliyoruz. Bir zamanlar Sivasspor da Çorumspor’un grubundaydı. Bugün onlar Süper Lig’de lider. Biz daha oraları göremedik. Neden oralarda değiliz, onu sorgulamak lazım. Biz de 1.Lig’de, Süper Lig’de oynamak istiyoruz. Ama önce büyük camia olacağız.

Mükemmel bir altyapımız var. Kimsenin kampa bile götürmeye cesaret edemediği çocukları biz oynatıyoruz. Altyapıdan 5 futbolcumuz A takımla idmana çıkıyor. Yarın 2002 doğumlu kalecimizle maça başlarsak kimse şaşırmasın. Onlar bizim geleceğimiz.

BİRİ BENİMLE YARIŞIYOR

Biz bu kadar özveri gösterirken, birileri altyapıdaki çocuklarımızın deplasmana gitmesi araç vermiyor. Israrla benimle yarış halinde. Ama seni muhatap almıyorum. Sen oturduğun koltuğa atama ile geldin, birilerinin demesiyle gideceksin. 12-13 yaşındaki çocuklarla uğraşma. İsim vermiyorum. Ama böyle devam edersen ismini de açıklarım. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız düğün için Çorum’a geldiğinde bu çocukları da yanıma alıp konuyu kendisine aktaracağım.

KULÜBÜ ASLA BORÇLANDIRMAM

Daha önce de söylediğim gibi, benim yönetim tarzımda kulübü borçlandırmak yok. 20-22 aydır bunu bağıra bağıra söylüyorum. Yine söylüyorum. Ligi kaçıncı bitirdiğimiz umurumda değil. İsterse küme düşelim ama kulübü kesinlikle borçlandırmayacağım. Birçok esnafla çalışıyoruz. Onları üzerek, şovmenlik yaparak yönetmem bu kulübü.

Buradan tüm futbolculara sesleniyorum. Çorumspor’un şartlarını bilerek gelin. Burada paralar zamanında ödenir. Primler, teriniz kurumadan verilir. Burası, sözünü tutan, basiretli bir kulüp. Bugüne kadar hiçbir futbolcunun 1 kuruşuna göz dikmedim, dikmem de.

Birçok kulüpte futbolcular paralarını alamadığı için idmana çıkmazken, biz verdiğimiz her sözü yerine getiriyoruz. Gıpta ile takip edilen bir kulübüz. Daha da büyük bir camia olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

İNANMAYAN AYRILSIN

Dediğim gibi, çok iyi bir oyuncu grubuna ve hocaya sahibiz. Ben bu takıma güveniyorum. Bu çocuklar tarih yazmaya devam edecek. Sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldıracağımıza inancım tam. Buradan futbolcularımıza, hocalarımıza ve yöneticilerimize sesleniyorum. Buna inanmayan varsa lütfen hemen aramızdan ayrılsın.

Bu sezon hep birlikte tarih yazacağız. Yarınlar bizim olacak. Güzel günler yaşayacağız” şeklinde konuştu.

SAMSUN MAÇINI DÜŞÜNÜYORUZ

Pazar günü ligin güçlü takımlarından Samsunspor’la oynayacakları maça da değinen Başkan Özcan, “Samsunspor’la kritik değil, önemli bir maçımız var. Yani, hayati önem taşımıyor. Bizim için sıradan bir lig maçı. Bu maçı kazanırız, kaybederiz ya da berabere kalırız, onu bilemem. Ama biz kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Büyük bir camia Çorum’a gelecek. Onları en iyi şekilde ağırlayacağız. Taraftarımız da bu maça en iyi şekilde hazırlansın. Manisa maçındaki taraftarı bu maçta da istiyorum. Ama kesinlikle küfür ve taşkınlık istemiyorum. Büyük Samsunspor’u en iyi şekilde ağırlamamız lazım” ifadelerini kullandı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim