Bocce-Bovling ve Dart Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Bocce (volo) Şampiyonası Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yapıldı. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden Ülkü Şahin-Melike Çelebi ikilisi Türkiye ikinciliğini elde etti.

Bocce-Bovling ve Dart Federasyonu İl Temsilcisi ve aynı zamanda antrenör Hakan Çıtak’ın yaptığı açıklamaya göre, kadınlar geleneksel çiftler müsabakalarında Ülkü Şahin-Melike Çelebi ikilisi finale yükseldi. Finalde İzmirli sporcularla karşılaşan Ülkü-Melike ikilisi müsabakayı 8-5 kaybetti ve Türkiye ikinciliğinde kaldı.

Gençler geleneksel çiftler müsabakalarında Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Hüseyin Er-Eren Çal ikilisi Türkiye beşinciliğini elde ederken, Muhammed Yasin Çinkaya-Burakhan Kepçe ikilisi Türkiye dokuzuncusu oldu. Gençler basamak oyununda ise Muhammed Yasin Çinkaya Türkiye altıncısı, Mehmet Yalçın ise Türkiye yedincisi oldu.

Bocce-Bovling ve Dart Federasyonu İl Temsilcisi Hakan Çıtak, Türkiye şampiyonasında ilk 8’e giren sporcuların milli takım kampına katılacaklarını belirtti.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim