Bilardo İl Temsilciliği’nin 2016 yılındaki ilk faaliyeti olan 3 Bant ve 8 Top Pool İl Birinciliği sona erdi. Toplam 44 sporcunun katıldığı il birinciliğinde, 3 bantta Zafer Fenerci, 8 top pool disiplininde ise Bünyamin Can birinci oldu.
Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nde 12 Ocak’ta başlayan ve 5 gün süren il birinciliğinde, 3 bant disiplininde 28 bilardocu mücadele etti. Tek maç üzerinden eleme usulüne göre yapılan müsabakalar sonunda, Zafer Fenerci ile Recep Taşkın finale kaldı. Final müsabakasını 40-29 kazanan Zafer Fenerci şampiyon olurken, Recep Taşkın ikinciliği elde etti. Ferhat Kireç ile Mustafa Atak ise üçüncülüğü paylaştı.
8 top pool kategorisinde ise 16 sporcu mücadele etti. Mecitözü Kaymakamı Ahmet Demirci de turnuvaya katılırken, başarılı müsabakalar çıkarttı. Yine tek maç eleme statüsüne göre yapılan müsabakalar sonunda, Bünyamin Can ile Süleyman Afat finale kaldı. Oldukça çekişmeli geçen final maçını 7-6 kazanan Bünyamin Can birinciliği elde ederken, Süleyman Afat ikincilikle teselli buldu. Ziya Beyaz ile Bedri Tanrıverdi ise üçüncülüğü paylaştı.
Finallerden sonra düzenlenen törende dereceye giren bilardoculara kupa verildi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim