TFF 3.Lig 3.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, sezonun ilk yarısını 32 puanla lider Uşakspor’un 5 puan gerisinde 2.sırada tamamlarken, Kırmızı-Siyahlı futbolcular toplamda 42 kart gördüler.

EN ÇOK KARTI EMRE GÖRDÜ

Çorum Belediyesporlu futbolcular ligin ilk yarısında oynadıkları 17 maçta 37 sarı, 5 de kırmızı kart gördüler. Orta saha oyuncusu Emre Yüksektepe 5 sarı kartla Çorum Belediyespor’un en çok kart gören oyuncusu olurken, 2 kez oyundan atılan Mert Sarı da en çok kırmızı kart gören futbolcu oldu.

5 Sarı kartlı Emre Yüksektepe’nin ardından 3’er sarı kartla Abdullah Karmil, Abuzer Gaffar Toplu, Erhan Kurt, Özgür Kedikli ve Tevfik Doğukan Pala en çok sarı kart gören diğer futbolcular oldular. Forma şansı bulan Batuhan Demirel, İzzet Canlıka, Salim Uzun ve Selim Dilli ise hiç kart görmediler.

Akın Karaaslan, Mert Sarı, Murat Hacıoğlu ve Sercan Çobanoğlu ise 1’er sarı kartla en az sarı kart gören futbolcular olarak ilk yarıyı tamamladılar.

2 kez oyundan atılan Mert Sarı’nın ardından Erhan Kurt, Mehmet Zahit Çınar ve Abdullah Karmil ise Çorum Belediyespor’un diğer kırmızı kart gören futbolcuları oldular.

3 MAÇTA HİÇ KART ÇIKMADI

Çorum Belediyesporlu futbolcular, 5’er sarı kartla en çok kartı Tekirdağspor ve Tarsus İdmanyurdu maçlarında görürken, 3 maçta Kırmızı-Siyahlı futbolculara hiç kart çıkmadı. Çorum Belediyesporlu futbolcular Tepecikspor, Payasspor ve Cizrespor maçlarında hiç kart görmediler.

MERT İKİ KEZ ATILDI

Çorum Belediyesporlu Mert Sarı, sezonun ilk yarısında iki kez kırmızı kart görüp takımını yalnız bıraktı.

Mert, ilk kırmızı kartını 7.haftada Aydınspor’la deplasmanda oynanan ve Çorum Belediye’nin 2-0 kazandığı maçın 68.dakikasında görürken, 15.haftada Baysal İnşaat Düzyurtspor’la Çorum’da oynanan ve 1-1 biten 15.hafta maçının da 68.dakikasında direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

24 yaşındaki orta saha oyuncusu, gördüğü iki kırmızı karttan sonra da 1’er maç ceza alırken, Erhan Kurt, Mehmet Zahit Çınar ve Abdullah Karmil Çorum Belediyespor’un kırmızı kart gören diğer futbolcuları oldular.

EN ÇOK ABDULLAH CEZA ALDI

Abdullah Karmil, sezonun ilk yarısında en çok ceza alan futbolcu oldu.

Sezonun ilk yarısını 3 sarı, 1 kırmızı kartla tamamlayan Abdullah, 13.haftada Elazığ temsilcisi Elaziz Belediye ile Çorum’da oynanan ve Çorum temsilcisinin 3-1 kaybederek ligdeki tek yenilgisini aldığı maçın 33.dakikasında hakaret nedeniyle direkt kırmızı kart gördü. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Abdullah’ı 3 maçtan men cezasına çarptırırken, deneyimli futbolcu Cizrespor, Düzyurtspor ve Kızılcabölükspor maçlarında takımdaki yerin alamadı.

Çorum Belediyespor’un kırmızı kart gören diğer futbolcuları Erhan Kurt, Mert Sarı ve Mehmet Zahit Çınar ise 1’er maç ceza aldılar. İki kez kırmızı kart gören Mert Sarı Abdullah’tan sonra en çok ceza alan ikinci futbolcu oldu.

5 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Çorum Belediyespor’da 5 futbolcu sezonun ilk yarısını ceza sınırında tamamladı.

Kırmızı-Siyahlılar, ligin ilk yarısında 17 maç oynarken, futbolcular 37 sarı, 5 de kırmızı kart gördüler. Abdullah Karmil, Abuzer Gaffar Toplu, Erhan Kurt, Özgür Kedikli ve Tevfik Doğukan Pala ikinci yarıya sarı kart cezası sınırda girecekler. Bu futbolcular, görecekleri ilk sarı karttan sonra cezalı duruma düşecekler.

RAKİPLERE 49 SARI, 4 DE KIRMIZI KART

Çorum Belediyesporlu futbolcular sezonun ilk yarısında 37 sarı, 5 de kırmızı kart görürken, hakemler rakip takım futbolcuları için tam 53 kez kartlarına başvurdular.

Çorum Belediyespor’un rakipleri 49 sarı, 4 de kırmızı kart gördüler. Aydınsporlu İsmail Hacıhafızoğlu, Tarsus İdmanyurdu’ndan Yasin Elmas, Payasspor’dan Koray Kurt ve Elaziz Belediyespor’dan Furkan Camcı kırmızı Çorum Belediyespor’a karşı kırmızı kart gören futbolcular oldular.

Çorum Belediyespor’un sezonun ilk yarısında karşılaştığı 17 rakip arasında sadece Arsinsporlu futbolcular Çorum Belediyespor’a karşı kart görmediler. Buna karşılık, 5’er sarı kartla Aydınspor ve Tarsus İdmanyurdu Çorum Belediyespor maçında en çok kart gören takımlar olarak kayıtlara geçtiler.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim