TFF 3.Lig 3.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, sezonun geride kalan 5 haftalık periyodunda 9 puan toplarken, bu puanların 7’sini deplasman maçlarında aldı. Kırmızı-Siyahlılar, deplasmanlarda aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çekerken, bu alanda Türkiye profesyonel liglerinde mücadele eden takımlar arasında “deplasmanda en çok puan toplayan” 10 takımdan biri oldu.

TARİHİ SEZON

Geride kalan 5 haftalık periyotta 3 deplasman maçına çıkan Çorum Belediye, Tepecikspor’u 2-0, önceki gün de Tekirdağspor’u 3-1 yenerken, Sultanbeyli Belediye ile 2-2 berabere kaldı. Bu maçlarda 7 gol atan kırmızı-siyahlılar kalelerinde 3 gol görürken, 7 puan topladılar.

DEVLERLE ZİRVEDE

3.Lig’deki 6.sezonunu geçiren Çorum Belediyespor, ilk kez ilk 3 deplasman maçında 7 puana ulaştı. Çorum Belediye, ayrıca Süper Lig, TFF 1.Lig, TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig’de mücadele eden tüm takımlar arasında “deplasmanda en çok puan toplayan” 10 takımla birlikte zirveyi paylaşıyor. Süper Lig’den Fenerbahçe ve Galatasaray, TFF 1.Lig’den Çaykur Rizespor, Elazığ Belediyespor ve Giresunspor, 2.Lig Kırmızı Grup’tan Keçiörengücü, Beyaz Grup’tan Gümüşhanespor ve Şanlıurfaspor, TFF 3.Lig 2.Grup takımlarından Pazarspor da Çorum Belediye gibi ilk 3 deplasman maçlarında 7’şer puan toplayarak Türkiye’nin en başarılı deplasman takımları oldular.

TÜRKİYE’NİN EN GOLCÜ 4.TAKIMI

İlk 5 haftada oynadığı 3 deplasman maçında 7 gol atıp kalesinde sadece 3 gol gören Çorum Belediyespor, Türkiye profesyonel liglerinin en golcü dördüncü takımı unvanını da elinde bulunduruyor. Süper Lig’den Fenerbahçe ve Aytemiz Alanyaspor, TFF 1.Lig’den Çaykur Rizespor 8’er golle Türkiye’nin en golcü deplasman takımları olarak Çorum Belediye’nin önünde yer alıyorlar.

Editör: TE Bilisim