Çorum Belediyespor’da Fahrettin Sayhan’dan boşalan teknik direktörlük görevine Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın eski futbolcularından Brezilya asıllı Türk vatandaşı Mehmet Aurelio getirildi.

Çorum Belediyespor’un yeni teknik direktörü belli oldu. Sezon başında da gündeme gelen Brezilya asıllı Türk vatandaşı eski milli futbolcu Mehmet Aurelio ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlandı.

İspanya’da futbolla ilgili bir projenin başında yer alan Mehmet Aurelio Ankara’ya davet edilirken, önceki gece Başkan Fatih Özcan ve yöneticilerle bir araya geldi. Mehmet Aurelio ile gece geç saatlere kadar süren bir görüşme sonunda anlaşma sağlandı.

Öğle saatlerinde yöneticilerle Çorum’a gelen Mehmet Aurelio, tesislerdeki kulüp merkezinde düzenlenen törende sezon sonuna kadar olmak üzere sözleşme imzaladı. Başkan Fatih Özcan, Mehmet Aurelio’yu takıma olumlu katkı sağlayacağına inandıkları için göreve getirdiklerini belirtirken, kendisine ve takıma destek olunmasını istedi.

MEHMET AURELİO KİMDİR?

Tam adı Marco Aurelio Brito dos Pazeres olan Çorum Belediyespor’un yeni Teknik Direktörü, 15 Aralık 1977 Rio de Janeiro (Brezilya) doğumlu. Futbolculuk kariyerine 1994’te Flamengo’da başlayan Aurelio, kısa süren Olaria macerasından sonra 2001’de Trabzonspor’a transfer olarak Türkiye’ye geldi. 2 sezon Trabzonspor, 5 sezon Fenerbahçe, 2 sezon Real Betis, 2 sezon da Beşiktaş forması giyen Aurelio, Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra Olaria takımına geri döndü.

Türk vatandaşlığına geçen ve Mehmet adını alan siyahî futbolcu, 37 maçta da Türk Milli Takımı’nın formasını giydi.

Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra 2013’te Kayseri Erciyesspor’da yardımcı antrenör olarak göreve getirilen Mehmet Aurelio, Bilecikspor, Kasımpaşa, Göztepe ve en son önceki sezon Sakaryaspor’da yardımcı antrenörlük yaptı. Aurelio, UEFA A Lisansına sahip.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim