Deplasmanda Kocaelispor’u 2-0 gibi net bir skorla yenen Çorum Belediyespor, aldığı bu galibiyetle birlikte Play-Off yolunda büyük avantaj yakalarken, sezonun ilk 13 haftasındaki puan barajını da aşmış oldu.

31.hafta maçları sonunda 51 puanla 5.sırada yer alan Çorum Belediye, bu puanların 31’ini sezonun ilk yarısında, 20’sini ise ikinci yarının ilk 13 haftalık bölümünde topladı.

Çorum Belediye, sezonun ilk 13 haftasında Teknik Direktör Serdar Bozkurt nezaretinde 6 galibiyet, 3 beraberlik 4 yenilgi alırken, 21 puan topladı. Kırmızı-Siyahlılar bu maçlarda attıkları 25 gole karşılık kalelerinde 16 gole engel olamadılar. Sezonun ikinci yarısına Teknik Direktör Gürses Kılıç’la başlayan Çorum Belediye, devrenin 13.maçını Kocaelispor’la deplasmanda oynadı.2-0 kazanan Çorum Belediye, bu galibiyetle ikinci yarının ilk 13 haftasında topladığı puanı 22’ye yükseltti ve ilk yarının aynı periyodunda topladığı puanı geçti. Kırmızı-Siyahlılar, ikinci yarının ilk 13 haftalık periyodunda 6 galibiyet, 4 beraberlik, 3 de yenilgi alırken, 12 gol atıp 7 gol yedi.

DEPLASMANDA PUAN REKORU

Çorum Belediye, 2-0’lık Kocaelispor galibiyetiyle bu sezon deplasmanda 5.kez kazanırken, bu galibiyetlerin 3’ünü sezonun ikinci yarısında aldı. Sezonun ilk yarısında sadece Tekirdağspor ve Kartalspor’u yenebilen Çorum Belediye, ikinci yarıda ise Manavgatspor, Karacabey Birlik ve Kocaelispor’u mağlup etti. Kırmızı-Siyahlılar, topladıkları 51 puanın 20’sini deplasmanda alarak bu alanda çıkışa geçtiler.

5 MAÇI DA GOL YEMEDEN KAZANDILAR

Sezonun ikinci yarısında oynadığı 13 maçta 22 puan toplayan Çorum Belediye, bu puanların 11’ini iç sahada, 11’ini ise deplasmanlarda aldı. Kırmızı-Siyahlıların, deplasmanda kazandıkları 5 maçta da gol yememeleri dikkat çekiyor. Sezonun ilk yarısında Tekirdağspor ve Kartalspor’u 2-0’lık skorlarla yenen Çorum Belediye, ikinci yarıdaki deplasman galibiyetlerini ise Manavgatpor ve Karacabey Birlikspor’a karşı 1-0, Kocaelispor’a karşı ise 2-0’lık skorla aldı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim