Her yıl Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Mahallelerarası Minikler Futbol Turnuvası’na katılacak takımlara bu yıl da spor malzemesi dağıtılacak. Bu malzemelerin protokolü dün imzalandı. Turgut Özel İşmerkezi’ndeki Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, ÇASKF Başkanı Sefer Kurtaran, Çoru Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak ve aynı zamanda Zabıta Müdürü olan ÇASKF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kanat katıldı.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediyenin sosyal alandaki faaliyetlere destek vermesinin önemine dikkat çekerken, “Bütçemizden amatör branşa kaynak aktarabiliyoruz. Profesyonel futbol günümüzün gerçeği ve ilginin en yüksek olduğu branş. Ancak bizim Belediye olarak önceliğimiz tabi ki amatör branşlar ve bunlara da imkânlarımız ölçüsünde gereken katkıyı veriyoruz.

Geçtiğimiz yıl başkanımız alınan malzemenin iki katına çıkartılmasını istedi. Bu yıl gelen talep doğrultusunda 600 adet eşofman kulüplerimize dağıtılacak. İnanıyorum ki alınacak bu malzemeler ile minik futbolcuların en güzel mücadeleyi verirler” şeklinde konuştu.

ÇASKF Başkanı Sefer Kurtaran ise, olarak kulüplerin ihtiyaçlarını gidermek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini, hiçbir zaman israf etmeden ihtiyacı karşılamanın öncelikleri olduğunu dile getirdi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ‘Ucu açık destek sözü vermeme karşın hiç suistimal etmediler, ihtiyaçlarını istediler’ sözü beni ve tüm yönetim kurulu üyelerimizi son derece mutlu etti. Kesinlikle ihtiyacımız olanı istiyoruz ve bu noktada bizim her zaman yanımızda olan Spor Müdürümüz Nadir Solak’a, Başkan Yardımcımız Zeki Gül’e ve Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye tüm amatör spor camiası adına teşekkür ediyorum” dedi.

600 ADET EŞOFMAN TAKIMI

Belediye ile ASKF tarafından imzalanan protokol doğrultusunda, 320 forma, 32 kaleci kazağı, 32 kaleci şortu, 352 halı saha ayakkabısı, 352 tozluk, 352 tekmelik, 160 maç topu, 160 antrenman topu, 32 kaleci eldiveni ve 600 adet ise eşofman alınacak. Bu malzemeler Ağustos ayı içerisinde başlayacak olan Mahellelerarası Minikler Futbol Turnuvası öncesinde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün katılacağı bir törende dağıtılacak.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim