Çorum Belediyespor, ilk yarı itibariyle Spor Toto 3.Lig’de mücadele eden 53 takım arasında, “sahasında en çok puan toplayan takım” oldu.
Spor Toto 3.Lig 1. Grup’ta mücadele eden ve sezonun ilk yarısını 30 puanla 4. sırada tamamlayan Çorum Belediyespor, bu puanların 21’ini kendi sahasında topladı. Sezonun ilk yarısında evinde 9 maç oynayan Çorum Belediye, 6 galibiyet, 3 beraberlik alırken, hiç yenilmedi. Bu maçlarda 13 gol atıp kalesinde sadece 4 gol gören Çorum Belediye, topladığı 21 puanla, takımların iç saha puan cetvelinde 1. sırada yer aldı. Çorum Belediye’yi, evinde henüz yenilgi yüzü görmeyen Tuzlaspor 19 puanla, Darıca Gençlerbirliği ve Zonguldak Kömürspor da 18’er puanla takip etti.
Spor Toto 3.Lig’de mücadele eden 53 takım arasında da Çorum Belediye iç saha performansında 1. sırada yer aldı. Çorum Belediye’nin ardından 2. grupta mücadele eden İstanbul temsilcisi Eyüpspor 9 maçta 20 puanla evinde en çok puan toplayan ikinci takım oldu.
Çorum Belediyespor, evindeki başarısını ise deplasman maçlarında gösteremedi. Ligden çekilen Bozüyükspor karşısında alınan 3-0 hükmen galibiyet hariç, sezonun ilk yarısında 7 deplasman maçı oynayan Çorum Belediye, 1 galibiyet, 3 beraberlik alırken, sadece 6 puan toplayabildi. Kırmızı-Siyahlılar bu maçlarda attıkları 6 gole karşılık kalelerinde 13 gol görüp 13. sırada yer alıyorlar.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim