Pazar günü de Aydınspor’la deplasmanda karşılaşacak olan Çorum Belediyespor, geride kalan 6 haftada 3 deplasman maçına çıkarken, 2 galibiyet, 1 beraberlik alarak 7 puan topladı. Bu maçlarda rakip fileleri 7 kez havalandıran Çorum Belediye, 1.grupta mücadele eden aynı gollü Kemerspor’la birlikte 3.Lig’in en golcü deplasman takımı unvanını paylaşıyor.

TFF 3.Lig 3.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, Pazar günü Aydınspor 1923’le deplasmanda oynayacağı 7.hafta maçının hazırlıklarını sürdürürken, deplasmanlardaki başarılı performansıyla dikkat çekiyor.

Bu sezon Teknik Direktör Yusuf Tokuş nezaretinde ligde oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik alarak 10 puan toplayan Çorum Belediye, bu puanların 7’sini deplasman maçlarında aldı. Bu alanda Türkiye profesyonel liglerinin en başarılı deplasman takımları arasında yer alan Çorum Belediyespor, yine deplasman maçlarında atılan gol bakımından da en iyiler arasında üst sıralarda yer buldu.

Türkiye profesyonel liglerinin yenilgisiz 13, en çok berabere kalan 6 takımından biri olan Çorum Belediyespor, bu sezon deplasmanda 3 maç oynadı. Tepecikspor’u 2-0, Tekirdağspor’u ise 3-1 yenen Kırmızı-Siyahlılar, Sultanbeyli Belediye ile 2-2 berabere kaldılar.

LİGİN EN GOLCÜSÜ

Deplasmanda oynadığı 3 maçta 7 gol atan Çorum Belediyespor bu alanda 1.grup takımlarından Kemerspor’la birlikte 3.Lig’in en golcü takımı olarak dikkat çekiyor. Kemerspor da 3 maçta 7 gol attı.

Türkiye profesyonel liglerinin en golcü takımı ise 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler. Diyarbakır temsilcisi attığı 11 golle Türkiye’nin en golcü deplasman takımı unvanını elinde bulundururken, 1.Lig’den Altınordu ve Çaykur Rizespor 9’ar golle ikinciliği paylaşıyor. Süper Lig’den Fenerbahçe, Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor, 1.Lig’den Balıkesirspor ve 2.Lig’den Altay da 8’er golle üçüncülüğü paylaşıyorlar. Çorum Belediye, Kemerspor, Ankaragücü, Manisaspor ve Bandırmaspor ise 7’şer golle 3.sırada yer alıyorlar.

DEPLASMAN GOLCÜSÜ DOĞAN CAN

Çorum Belediyespor’un deplasmanlarda attığı 7 golde 6 farklı futbolcunun imzası bulunuyor. Doğan Can 2 golle Çorum Belediyespor’un deplasman maçlarındaki en golcü futbolcusu olurken, Selim, Abuzer, Salim ve Yasin’in birer golü bulunuyor. Belediyespor’un diğer golünü ise Tekirdağsporlu Burak Aydın kendi kalesine attı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim