Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF), Okul Sporları Gençlik Olimpiyatlarını 11-17 Temmuz tarihlerinde yapılmak üzere Trabzon’a verdi. Baki Aygün de, bu ‘Organizasyon Komitesi’nde görevlendirildi.
Geçtiğimiz yıllarda da uluslararası birçok organizasyonda görev yapan Baki Aygün, dev organizasyonda görevlendirilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun Corum Temsilciliği görevi ile Federasyon Organizasyon Kurulu üyeliği görevini birlikte yürütüyordum. Federasyonumuz Mayıs Ayında Olağanüstü Genel Kurula gitmiş ve yeni bir yönetim oluşmuştu ve dolayısıyla tüm kurulların görevi sona ermişti. Yeni Yönetim Kurulu tarafından tekrar Organizasyon Kurulu’na seçilmem ve Trabzon’da yapılacak olan Dünyanın 3 büyük Spor Organizasyonunda Görevlendirmemden mutluluk duyuyorum. Ülkemiz adına organizasyonun en iyi şekilde yapılması için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’e, vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Uluslararası organizasyonlarda edinmiş olduğumuz bilgi, birikim ve tecrübeleri yakın zamanda ilimizde gerçekleşecek olan uluslararası organizasyonlarda da değerlendirmek isterim” dedi.
Baki Aygün, 2012’de Antalya’da yapılan Futsal Dünya Şampiyonası’nda, 2014 yılında Trabzon'da yapılan Hentbol Dünya Şampiyonası’nda, 2015 yılında yine Antalya’da yapılan Oryantiring Dünya Şampiyonası’nda organizasyon kurulu üyesi olarak, yine geçen yıl da İsrail’de yapılan Kros Dünya Şampiyonası’nda hem kızlarda hem de erkeklerde birinci olan Milli Takımların başında yönetici olarak görevlendirilmişti.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim