Süreç şöyle gelişti: 2010 yılından beri Türkiye Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi görevini başarıyla yürüten Çorumlu beden eğitimi öğretmeni Baki Aygün, 2017-2018 sezonun tamamlanmasının ardından görevinden istifa etti. Türkiye Okul Sporları Federasyonu başkanlığına adaylığını açıklayan Baki Aygün, federasyondaki yanlışlıklara dikkat çekti. Aygün, bu açıklamaları nedeniyle 3 ayrı suçtan Türkiye Okul Sporları Federasyonu Disiplin Kurulu’na sevk edildi ve 10 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı.

10 ay hak mahrumiyeti cezası, kanunen Baki Aygün’ün Federasyon Başkanı olmasının da önünü kapattı. Ancak Baki Aygün cezaya itiraz ederek bir hukuk mücadelesi başlattı. Avukatı Sevgi Kabay Aydoğ vasıtasıyla geçtiğimiz Haziran ayı sonu itibariyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na başvurarak cezaya itiraz eden Baki Aygün, aradan geçen zaman zarfında hukuk mücadelesini kazandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından Baki Aygün’e verilen 10 aylık cezayı hukuka aykırı buldu ve iptal etti. Cezanın iptal edilmesi üzerine Baki Aygün’e Federasyon Başkanlığı yolu yeniden açıldı.

Baki Aygün, Tahkim Kurulu’ndan gelen sevindirici haber üzerine Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanlığına adaylığını bir kez daha açıkladı.

Aygün, yaptığı açıklamada, “Sıkıntı çektiğim ve psikolojik olarak yıpratılmaya çalışıldığım süreçten onurunu kazanmış ve maneviyatını yükseltmiş bir birey olarak çıkmanın haklı mutluluğunu yaşıyorum. Bu süreçte manevi desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkan Adaylığımı ilan ediyorum. 2020 olağan, 2020 öncesi yapılması muhtemel bir olağanüstü genel kurulda Türk okul sporlarını bulunduğu yerden çok daha iyi yerlere getirmek için projelerimle karşınızda olacağım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim