Judo Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Veteranlar Türkiye Şampiyonası Ankara’da yapıldı. Çorum’dan şampiyonaya katılan iki sporcu da madalya için kürsüye çıktı.
Altındağ’daki Akarsu Spor Salonu’nda 1 gün süren Türkiye Şampiyonası’na 30 ilden 117 sporcu katıldı. Çorum’u, 35-39 yaş kategorisinde Erhan Üstündağ, 40-44 yaş kategorisinde ise Baki Aygün temsil etti. Erhan Üstündağ kilosunda Türkiye ikinciliğini elde ederken, Baki Aygün ise Türkiye üçüncüsü olup bronz madalya kazandı. Kilolarında ilk 3 sırayı alan judocular, Haziran ayında Hırvatistan’da düzenlenecek olan Veteranlar Avrupa Judo Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

ÖRNEK BAŞKAN
Kilosunda Türkiye üçüncüsü olarak Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan Baki Aygün, aynı zamanda Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği ve Spor Kulübü Başkanı, Okul Sporları Federasyonu’nun da Çorum temsilcisi. Başkanı olduğunun kulübünün ilk lisanslı sporcusu olan Baki Aygün, her yaşta spor yapılabileceğini göstermek ve insanları spora teşvik etmek için çaba sarf ettiğini belirtirken, “Spor her yaşta yapılabilir. Bunun yaşının olmadığını göstermek için Veteranlar Şampiyonası’na katılıyorum. Tüm halkımızı spor yapmaya davet ediyorum” dedi.



(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim