23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Avrupa Spor Haftası etkinliklerinin açılış törenine, Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Uzunoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Belediye Birim Amirleri, Spor Şube Müdürleri, antrenörler, sporcular ve veliler katıldı. 2 No’lu Sentetik Saha’da saat 10.30’da gerçekleşen açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, protokol üyelerinin konuşmaları ile devam etti. Saat 11.00’i gösterdiğinde protokol üyeleri ve sporcular tören alanına kurulan kamera üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu el sallayarak selamladı. Son bölümde karate, masa tenisi, kick-boks, tekvando ve badminton branşında faaliyet gösteren sporcuların gösterilerinin ardından açılış töreni sona erdi.

“SPOR İLE SAĞLIKLI YAŞAM ARASINDA ÖNEMLİ BİR BAĞ VAR”

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri açılış töreninde konuşma yapan Vali Mustafa Çifçi, spor ile sağlık arasında önemli bir bağ olduğunu ve her yaştan insanın spor yapması gerektiğini söyledi.

Konuşmasına protokol üyelerini selamlayarak başlayan Vali Mustafa Çiftçi, spor haftası etkinliklerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözünü hatırlatan Çiftçi, “Cumhurbaşkanımız “Spor ne kazanma hırsı, ne kaybetme korkusudur. Tek kelime ile özgüvendir” diyor. Gerçekten ilimizde belediyemizin de destekleri ile spor alanında önemli faaliyetler oluyor. Ben huzurlarınızda değerleri belediye başkanımızı ve ekibini spora verdikleri destekten ve güzel çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. Geçtiğimiz haftalarda belediyemizin faaliyete geçirdiği ÇORDES projesi vardı. Bu proje kapsamında belediyemiz şehrimizin değişik yerlerine bisikletler koydular. Öyle umut ediyorum ki, önümüzdeki günlerde bu faaliyetler şehrimizin diğer bölgelerinde de yaygınlaşacak. İnşallah bu tür çalışmaların artarak devamını ve mahallelerimizin spor tesislerine kavuşmasını temenni ediyorum. Spor ile sağlıklı yaşam arasındaki ehemmiyeti burada uzun uzun anlatmaya gerek duymuyorum. Sporla sağlıklı yaşam arasında bir bağ var. Bir gün yarım saat yürüyüş yapmak bile 500 kalori yakabileceğimizi hepimiz biliyoruz. Onun dışında sağlıklı yaşamak için, zinde yaşamak için, akıl ve ruh sağlığımızı yerinde tutabilmek için spor yapmamız gerekiyor. Ben burada sporcu kardeşlerimizi de görüyorum. Bu kardeşlerimizi hem spor branşlarında ve okullarında başarılı olacaklarına inanıyor ilerleyen yıllarda ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine inanıyorum” dedi.

“SÜREKLİ ZİNDE KALMAK İÇİN SPOR YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın konuşmasında sporun ve hareketli olmanın öneminden bahsetti. Sağlıklı ve zinde olmak için sürekli spor yapmak gerektiğini belirten Aşgın, 1 yaşından 100 yaşına kadar vatandaşları spor yapmaya davet etti.

16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik haftasını kutladıklarını ifade eden Başkan Aşgın, devamında Avrupa Spor Haftası etkinliklerini kutlamanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi. Törene katılan sporculara, antrenörlere ve velilere bol sporlu ve bol hareketli günler dileyen Aşgın, “16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinde kapsamında bir takım faaliyetlere imza attık. Bunun devamında bugün itibariyle Avrupa Spor Haftası etkinliklerini kutluyoruz. Bu şunu gösteriyorki, sürekli hareketlilik, sürekli spor ve sürekli zinde kalmak için bu iki haftanın üst üste gelmesi bu konunun çok önemli olduğunu gösteriyor. Çorum’da spor adına çok güzel şeyler oluyor. Buradan Cumhurbaşkanımıza kalbi şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunalım. Sadece Çorum’da değil, tüm Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde sportif faaliyetler ve sporculara desteklere her geçen gün artmakta. Çorum kardeşliğin şehri, Çorum barışın şehri, Çorum aynı zamanda sporun da merkezi. Bu konuda geçtiğimiz günlerde bakanlığımız ile birlikte Çorum’a çok önemli tesisler kazandırdık kazandırmaya da devam edeceğiz. Yüzme havuzları, amatör sentetik sahalar, semt sahaları gibi bir çok tesisi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız protokol neticesinde Valiliğimizle, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte el ele, gönül gönüle Çorum’a kazandıracağız inşallah. Bunların teknik altyapısı tamamına yakın bitti. Önümüzdeki günlerde bunların ihalesi yapılacak. Bu tesislerimizde 1 yaşından 100 yaşına tüm Çorumluları orada spor yaptığını görmek bizi memnun edecek. Ben Çorum Belediye Başkanı olarak önüme gelen yazılar içerisinde tereddüt etmeden imza attığım projeler içerisinde sportif çalışmalar önde geliyor. Gerek amatör spor kulüplerine yaptığımız destekler, gerek farklı alanlardaki sportif destekler bizim çok önemsediğimiz projeler ve konular. Bu noktada imkânlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“SPORU YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRMEK EN ÖNEMLİ GAYEMİZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, başlıca görevlerinin arasında sporu yaşam biçimi haline getirmek olduğunu söyledi.

Konuşmasının başında protokol üyelerini selamlayan Haşim Eğer, törene katılan herkese teşekkürlerini iletti. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliğin hayırlı olması temennisinde de bulunan Eğer, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın bünyesinde Herkes İçin Spor Federasyonu’nun koordinasyonunda her yıl gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası’nı bu yıl da 23-30 Eylül tarihleri arasında kutlayacağız. Şuan itibariyle 81 ilimizde aynı anda tüm sporcularımızın katılımı ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu açılışın hem ilimiz, hem de ülkemiz sporu adına yetiştirdiğimiz sevgili sporcularımızın ileriye dönük başarılarına tanık olmamız en büyük temennimiz. İlimizde Çorum Belediyesi ile birlikte yürütmüş olduğumuz spor organizasyonlarında sporu yaşam biçimi haline getirmek için büyük bir gayret sarfediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki yapılan sportif faaliyetler ve antrenmanlar özellikle sporcu gençlerimizi zinde ve dinç tutmaktadır. O yüzden sağlıklı nesiller yetiştirmenin yolu da ilimizdeki ve ülkemizdeki 7’den 70’e vatandaşımızı sportif faaliyetlerin içerisinde olmasını sağlamak hem bakanlığımızın hem de il müdürlüklerinin amaç ve görevlerindendir. Bundan dolayı ilimizde de değişik branşlarda lisanslı sporcuların çoğalması için antrenörlerimiz ve personellerimizle birlikte çaba sarfetmekteyiz. Dolayısı ile bu süreçte başarılı olan çocuklarımızda hem ilimizi ve ülkemizi çeşitli uluslararası faaliyetlerde temsil etmektedirler” dedi.

Konuşmasının sonunda Çorum’da sportif faaliyetlerinin yaygınlaşmasında öncülük eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a ve belediye personeline teşekkür eden Eğer, spora ve sporcuya her zaman destek olunması gerektiğini de ifade etti.

(Spor Servisi)

Editör: TE Bilisim