16 Temmuz’da sona erecek şampiyonanın teknik toplantısı dün saat 14.00’te Anitta Otel’de yapıldı. Toplantıya, EUSA temsilcisi Alberto Gualtieri, EUSA Teknik Delegesi Tomasz Aftanski, Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Doç. Dr. Atilla Pulur ve takım temsilcileri katıldı.

Toplantıda, statü ve gruplar belirlenirken, erkeklerde 11 takım kura ile 2 gruba ayrıldı. Türkiye’yi temsil edecek takımlardan Çorum temsilcisi Hitit Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Almanya, Polonya, Romanya ve Portekiz temsilcileriyle birlikte A grubunda yer aldı. B grubu ise, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Portekiz Of Porto Üniversitesi, Fransa, Gürcistan ve Macaristan temsilcilerinden oluştu. Tek devreli lig statüsüne göre oynanacak maçlar sonunda, gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar yarı finale yükselecek. Bayanlarda ise 7 takım tek devreli lig usulüne göre mücadele edecek.

GÜNÜN PROGRAMI

Şampiyonada ilk maçlar bugün oynanacak. Bayanlarda, TOKi Spor Salonu’nda saat 12.00’de Kocaeli Üniversitesi ile Portekiz Of Minho Üniversitesi, Tevfik Kış Spor Salonu’nda ise saat 12.00’de Hırvatistan Zagrep Of Üniversitesi ile Rusya Moskova Polytechnical Üniversitesi, saat 17.00’de de Celal Bayar Üniversitesi ile Ege Üniversitesi karşılaşacak.

Erkeklerde, saat 10.00’da Portekiz Of Beira Interior Üniversitesi ile Romanya Eftimie Murgu Üniversitesi, saat 15.00’de Hitit Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi, saat 17.00’de Almanya Of Munster Üniversitesi ile Polanya Of Zielona Gora Üniversitesi karşı karşıya gelecek.

Editör: TE Bilisim