5 takımın tek devreli lig statüsüne göre mücadele ettiği Genç Erkekler Atatürk Kupası Basketbol Turnuvası önceki akşam Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçlarla sona erdi. Dörtte dört yapan Öğretmen takımı şampiyonluk ipini göğüsledi.
Turnuvada, ilk üç maçlarını kazanan Öğretmen Takımı ile Bahçeşehir takımları son gün şampiyonluk maçında karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen maçta ilk periyodu Öğretmen Takımı 16-14 önde bitirmesine rağmen ikinci periyotta fırtına gibi esen Bahçeşehir rakibine 18-8 üstünlük sağlayıp ilk yarıyı 32-24 önde bitirdi.
Üçüncü periyotta pota altında ve savunma etkili olan Öğretmen Takımı, rakibine 17-4 gibi ezici bir üstünlük sağlayıp farkı 1 sayıya indirdi.
Final periyodu müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Öğretmen Takımı bu periyotta da rakibine 15-12 üstünlük kurup sahadan 53-51 galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti. Bahçeşehir ise ikincilik kupasıyla teselli buldu.
Turnuvada, İnönü Takımı üçüncü, Kolejliler ise dördüncü oldu. Lise Takımı turnuvayı beşinci bitirdi.

Öğretmen: 53
Bahçeşehir: 51
SALON: Atatürk.
HAKEMLER: Dursun Uğral, Hakan Kaya.
ÖĞRETMEN TAKIMI: Şevket, Doğukan, Furkan Lafçı, Batuhan Karaca, Batuhan Karasülük, Furkan Yılmaz, Mahmut, Osman, Hakan, Korhan, Şahin.
BAHÇEŞEHİR TAKIMI: Kutay, Mehmet, Ahmet, Cihan, Yusuf, Alper, Akif, Oğuzhan, Hüseyin, Ömer, Hamza, Arda.
1.PERİYOT: 16-14, 2.PERİYOT: 8-18,
3.PERİYOT: 17-4, 4.PERİYOT: 12-15.

(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim