Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ÇASKF) 14.Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü İl Genel Meclisi Salonu’nda yapıldı. Beklenildiği gibi, önceki başkan Sefer Kurtaran ve yönetimi güven tazeleyerek 3 yıllığına daha kulüpleri yönetme yetkisi aldı.
103 delegeden 63’ünün katılımıyla çoğunluk sağlanırken, Divan Başkanlığına Nadir Solak, katip üyeliklerine ise Altan Çoban ve Cumhur Sevinç seçildi.
Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşuyla başlayan kongre, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Sefer Kurtaran’ın konuşmasıyla devam etti. Denetim Kurulu, faaliyet raporu, kesin bilanço ve tahmini bütçenin okunup ibra edilmesinden sonra seçim maddesine geçildi.
Beklenildiği gibi, Sefer Kurtaran dışında başkan adayı çıkmadı. Kurtaran’ın listesi genel kurul delegeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Sefer Kurtaran başkanlığında oluşan yönetimde Hilal Kiraz Genel Sekreter olarak görevlendirilirken, yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ahmet Aylar, Engin Ayan, Hayrettin Karaca, Mehmet Arduç, Osman Uçkan, İlhan Kara, Halil Öztürk, Rumi Ispanak, Yusuf Bendez, Mustafa Kanat ve Necati Çamiçi. Denetim Kurulu ise Teoman Şahin, Nadir Solak ve Hüseyin Parpucu’dan oluştu.
Zeki Gül, Ömer Arslan, Haşim Eğer, Mehmet Hacıismailoğlu, Ayçin Kul ve İbrahim Kurtaran ise Onur Kurulu’na seçildiler.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Amasya ASKF Başkanı Şerafettin Aykaç’ın davetli olarak katıldıkları genel kurul dilek ve temennilerle sona erdi. Tüm delegelere toplantı sonunda yemek ikramında bulunuldu.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim