Hitit Üniversitesi’nin şimdiki konumundan dolayı gurur duyduklarının altını çizen Rektör Alkan, “Sadece eğitim faaliyetleri yapan bir kurum değil de buna ek olarak spor faaliyetler ile de adımızı duyurmaya çalıştık. Bunu da başarmış durumdayız. Hitit Üniversitesi’nde bu bakış açısı ile yönetim şekli oluşturduk. İlk yaptığımız bina farkındaysanız MYO ve Teknokent. Bunlar tesadüfen olan şeyler değil.

Darbe girişiminde de gördük ki kendi teknolojinize sahip değilseniz, kendi uçağınıza sahip değilseniz inanın uluslararası arenada çok güçlü olamıyorsunuz. Takdir edersiniz ki, üniversitelerin yapmış olduğu çalışmalar üniversitelerin başarıları ile ölçülür, bizde başarı çıtamızı yükselttik bu sayede yapmış olduğumuz çalışmaların sayısı da günden güne artacaktır” dedi.

BESYO’ya giriş sınavlarına katılımın diğer üniversitelere göre çok yüksek olduğunu da ifade eden Rektar Alkan, “ 2 bin 400 kadar bir katılım var. Biz, bunların sadece yüzde 10’luk kısmını alacağız. Elbette kriterlerimiz belli. Parmak iziyle girişler var bir başkasının yerine başka birinin girmesi mümkün değil. Gücümüz yettiği kadar hakkaniyet ölçüsünde sınavlarımızı yapacağız. Şikâyeti olan itirazı olan varsa kamera kayıtlarını açarız değerlendiririz ve gereğini yaparız” şeklinde konuştu.

SALONUN BİTMEMESİ İÇİMİZDE BURUKLUK

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yapımı bir türlü tamamlanamayan üniversite spor salonuyla ilgili yaptığı açıklamada, “içimiz buruk” ifadesini kullandı.

Alkan, “Geçtiğimiz sene tamamlanması gereken bir salonumuz var. Bu sene yetiştirmemiz gerekiyordu ama olmadı. Şunu unutmayalım ki, biz bu organizasyonları o salonlar için almadık, Çorum için aldık. Eğer salonların güzelliğine bakarak organizasyon verilseydi Çorum’dan daha çok güzel salonlara sahip iller var, onlara verilirdi bu organizasyonlar. Biz bu organizasyonları yurt dışında sunumlar yaparak, insanları ikna ederek Çorum’a kazandırdık.

9 Temmuz’da başlayacak olan Üniversitelerarası Avrupa Futbol Şampiyonası’nı zaten üç salonda yapacaktık. Tevfik Kış Spor Salonu ve TOKİ Spor Salonu’na zaten ihtiyacımız vardı. Bu sayede iki salonumuzda elden geçirildi, daha kullanımlı hale getirilmiş oldu. Biz bir hafta kullanacağız, sonra yine bu salonlardan Çorumlu sporcularımız faydalanacak.

Ben sizden şu soruyu beklerdim, ‘2019’a ne aldınız, 2023’e ne aldınız, hangi organizasyonu aldınız?’ sorusunu beklerdim ama kimse bu soruyu sormadı. Sadece ‘salon neden yetişmedi’ diye sordu. Kabul ediyorum bu başarısızlık bize ait” şeklinde konuştu.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim