Bu sezon 2.lige yükselmeleri halinde, 1 sezon sonra da 1.lige çıkacaklarına inandığını kaydeden Başkan Zeki Gül, “Bana göre 3. Lig tam bir bataklık. Çorum gibi 250 bin nüfusa sahip ve her yönüyle gelişmiş bir ilin takımı buralara yakışmıyor. Bu nedenle bir an önce bu bataklıktan kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum. 2. Lig’in de Çorum’a yakışmadığını her fırsatta dile getiriyoruz. Allah’ın izniyle bu sezon 2. Lig’e çıkmamız halinde orada da misafir olup kendimizi bir an önce 1. Lig’e atma çabasında olacağız. Bunun hem hak ettiğimiz yer, hem de ilimizin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz yönetim olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapma gayretindeyiz. Birçok kulüp yönetimi prim vaat edip ödememenin hesabını yaparken, bizler şimdiden bir üst lige çıkılması halinde şampiyonluk primlerinin derdine düştük. Bu da bizim farkımızın en iyi göstergesidir.
Ben şahsen doğru düzgün yolu ve stadı bile olmayan ilçelerde artık maç izlemek istemiyorum. Bu durum beni gerçekten çok üzüyor. Ancak buralardan kurtulmanın yolunun bir parçası olduğumuzun da farkındayız. Tüm şehir olarak artık bu bataklıktan kurtulmanın zamanı geldiğine inanıyorum. Bunun için de elbette destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

GRUBUN EN KALİTELİ TAKIMLARINDANIZ
Takımın başarısı için yönetimin üzerine düşen tüm görevleri eksiksiz yerine getirdiğini da dile getiren Başkan Zeki Gül, bu hafta Kırıkhanspor’u yenerek üzerlerindeki şanssızlığı kıracaklarına inandığını söyledi.
Grubun en kaliteli oyuncu grubuna sahip takımlarından biri olduklarına da vurgu yapan Zeki Gül, “Grupta birçok takımı birlikte izledik. Genel olarak, takımlarda birkaç futbolcu dışında göze batan isimler olmadığını görüyoruz. Ancak bizim kadromuza baktığımız zaman çok kaliteli bir kadro olduğunu görmekteyiz. Zonguldak Kömürspor ve Tirespor maçlarında ortaya konan futbol bunun en güzel göstergesidir. Gelin görün ki, farklı kazanabileceğimiz iki maçtan da 1’er puanla ayrıldık. Bu nedenle zeka ve ayakların aynı yönde hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde futbolcularımızın sadece kendileri gibi olmaları yeterli. Kimseden farklı birileri olmalarını istemiyoruz. Ben bu kadronun ligde bundan sonra çok daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum. Futbolcu kardeşlerimiz de buna inanmalı ve sahada savaşmaları gerekli”
Gül, basın ve taraftarın takıma destek olduğunu da dile getirirken, şehrin artık Belediyespor’a sahip çıkmaya başladığını, önceleri 50-100 seyirciye oynarken, izleyici sayısının 4-5 bin’e çıktığını sözlerine ekledi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim