Çorum Belediyespor, Keçiörengücü karşısında maça etkisiz başladı. Oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Üst üste doğru düzgün iki pas yapamadılar, dikine oynayamadılar. Gol atabileceği izlenimini veremediler. Uzaktan atılan birkaç şutun dışında rakip kalede etkili olamadılar. Golü de bir yan toptan buldular. 41. dakikada köşe vuruşundan gelen topu Okan Avcı kafayla filelere gönderirken, Belediyespor hiç beklenmedik bir anda golü bulup öne geçti. Bu gol Keçiörengücü’ne şok etkisi yaptı. Belediyespor ikinci gol için tempoyu artırma yerine savunmada kalmaya devam edince skoru koruma çabasına düştü. Konuk takım, özellikle sağ kanattan Yusuf’un getirdiği toplarla etkili olsa da kaleci Emrah kalesinde başarılıydı.

İkinci yarıda Çorum Belediyespor tamamen kendi yarı alanında kaldı. Sağ kanattan Mehmet Keleş’in hızlı ataklarda taşıyacağı toplarla gol bulmaya çalıştı. İleride çoğalamayınca bu ataklar sonuçsuz kaldı.

76. dakikada savunmanın bir türlü uzaklaştıramadığı topu Bayram filelere göndererek skora denge getirdi. Kalan dakikalarda Keçiörengücü galibiyet golü için yüklendi. Çorum Belediye 88’de Serdar’la çok net bir fırsattan yararlanamayınca maç 1-1 bitti ve puanlar paylaşıldı.

Bu maçta da gördük ki, Belediyespor’da sorun orta sahada. Orta saha özellikle ofansa yine katkı sağlayamadı.

Bir takımın maç kazanabilmesi için önce inanması lazım. ‘İnanmak başarmanın yarısıdır’. Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Hayrettin Gümüşdağ maçtan önce verdiği demeçte, Keçiörengücü’nün favori olduğunu söyledi. Yani kazanabileceklerine önce kendisi inanmadı. Sahada gördük ki futbolcuları da inanmamış. Hâlbuki Keçiörengücü puan olarak daha üst sıralarda olmasına rağmen, gerek futbolcu kalitesi gerekse futbol olarak Belediyespor’dan daha iyi bir takım olmadığını gördük.

Belediyespor’un inanması halinde yenemeyeceği takım yok diye düşünüyorum.