Ligde zor günler geçiren Diyarbakırspor, önceki hafta ekonomik sıkıntılar nedeniyle İstanbul’a gidemezken, Çorum Belediyespor maçına ise yine aynı sıkıntılar içerisinde ve moralsiz geldi. Buna karşılık 6 haftadır kazanamayan Çorum Belediyespor’da da anlaşılmaz bir şekilde morallerin bozuk olduğu görüldü.

Maça Belediyespor iyi başladı. İlk yarım saatte oyunun tek hakimiydi. Bundaki en önemli etken, Diyarbakırspor’un oyunu kendi yarı alanında kabullenmesiydi. Bu 30 dakikalık sürede Belediyespor Ender ve İbrahim Selen’in iki golüyle 3-0’lık farkı yakaladı. Ancak yarım saatlik bölümden sonra durdu. Bu dakikadan sonra Diyarbakırspor Çorum Belediyespor yarı alanında daha çok görülmeye başladı ancak konuk ekip etkisizdi.

39. dakikada gelişen Diyarbakırspor atağında Hikmet orta yaptı ancak kaleci Emrah’ın büyük hatası sonucu top arka direkten 90’a takıldı. Hiç beklenmedik bir şekilde gelen bu gol Diyarbakırspor’a moral oldu ancak ilk yarıyı Çorum Belediyespor’un 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Diyarbakırspor daha etkili başladı. Oyunu Belediyespor yarı alanına yıktılar. Belediyespor doğru düzgün atak bile geliştiremedi. Orta saha çok top kaybetti. Bu durumda etkili olması beklenemezdi zaten. Buna karşılık savunmada açık vermemeye çalıştılar. Diyarbakırspor özellikle Çorum Belediyespor’un sol tarafından etkili geldi. Teknik Direktör Hayrettin Gümüşdağ, Diyarbakırspor’un bu etkinliğine karşı bir türlü önlem almadı. Diyarbakırspor oyundaki üstünlüğünü golle sonuçlandıramazken, özellikle son 15 dakikada fizik olarak oyundan düştüler. Bu dakikaya kadar varlığı ile yokluğu belli olmayan Serdar üst üste net pozisyonlara girmeye başladı. 86. dakikada boş kaleye de olsa golü atarak maçın skorunu belirledi. 88’de kaçırdığı gol ise akıllara zarardı.

Kaleci Emrah’taki düşüş devam ediyor. Yediği golde büyük hatası vardı. Yaptığı bir başka büyük hatanın golle sonuçlanmaması ise şansıydı.

Biz ne dersek diyelim, kazanan her zaman haklıdır. Ama şu da bir gerçek ki, farklı skor kimseyi aldatmasın. Çorum Belediye sonuçta puansız Diyarbakırspor’u gol yiyerek yendi.

Belediyespor yarın Ziraat Türkiye Kupası maçında Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak. Teknik Direktör Hayrettin Gümüşdağ her ne kadar “çekebileceğimiz en iyi kurayı çektik” dese de, Ankaragücü bir Diyarbakırspor değil. Diyarbakır maçında oynadıkları gibi oynarlarsa sonuç hüsran olur.

Çorumspor’un eski teknik direktörü Ömer Duran’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun.