Çorumspor, kendi evinde sergilediği kötü futbolla Bugsaşspor’a 2-0 yenilirken, tarihi yenilgiyi direkler ve Bugsaşspor’un ileri uç elemanlarının beceriksizliği engelledi. Kırmızı-siyahlılar bu yenilgi ile 14. sıraya kadar düşerken, lisan sorununu çözemezse sıkıntılı günler kapıda bekliyor.

Çorumspor Kulübü Başkanı Tuncay Yılmaz, her demecinde, Çorumlulardan gerekli desteği alamadıklarından dert yanıyor. Kendisi bir önceki İbrahim Eceviş yönetiminde de görev aldı. O yönetim de gerekli desteği alamadıkları gerekçesi ile genel kurula gitti. Bunları en iyi bilen kendisi. Buna rağmen çıkıp yönetime talip oldu ve göreve geldi. Oysa böyle bir durumla karşılaşacağını kendi de biliyordu.

Bugsaş maçına gelince, Çorumspor önceki maçlardakinden değişik bir tertiple sahada dizildi. Stoper Ömür santrfor oynarken, Özkan sol kanatta, Vedat ise orta sahada görev yaptı. Ömür’ün savunmada olmaması büyük gedikler verilmesine neden olurken, ileride gerekli desteğin gelmemesi üzerine yalnızları oynadı. Rakip savunmayı hiç rahatsız edemedi. 5. dakikada Özkan’la gole yaklaşan Çorumspor, 40. dakikada da ceza sahasında kazanılan çift vuruşun gole çevrilememesi üzerine gol bulamadı. Buna karşılık Bugsaşspor ise genelde oyuna hakim olan taraftı. Top daha çok Bugsaşspor’da kalırken, ayağa oynayıp geliştirdikleri organize ataklarda, sol kanatta Ali Kuleli, sağ tarafta Şener, ortadan Galip ve Yaşar’la etkili oldu. Konuk takım sadece ilk yarıda 5 net gol pozisyonuna girdi ama 26. dakikada Ali Kuleli ile golü bulabildi.

Teknik Direktör Sedat Özbağ, sakatlanıp maça devam edemeyen Oğuz’un yerine Ömür’ü yeniden savunmaya çekerken, Vedat esas yeri olan sol tarafa, Özkan ise santrfora geçti. Oğuz’un yerine ise ikinci yarıya Osman başladı.

Çorumspor kötü futbolunu ikinci yarıda da sürdürdü. Bugsaşspor 51. dakikada Yaşar’ın ayağından bulduğu golle farkı ikiye çıkarttı. İlerleyen dakikalarda Çorumspor’un dalga dalga gelişen Bugsaşspor ataklarını önlemekte zorlandığı görüldü. 68’de Yaşar’ın bir topu daha direkten dönerken, 71’de de Galip’in 2 metreden topu üstten auta atması fizik kurallarını altüst etti.

Başta, son haftaların formda oyuncusu Ceyhun olmak üzere tüm futbolcuların düşüş içerisinde oldukları görüldü.

Maçın hakemi Onur Salık, genelde pozisyonlara yakın oldu. Yardımcılarıyla uyumu da iyiydi. İyi bir maç yönetti diyebiliriz.