Değerli Çorum Haber okuyucuları, saygıdeğer kardeşlerim,

Manevi Gündem köşemizde genelde her Cuma hutbeler yayınlıyoruz. Her Cuma ayrı bir konu oluyor. Genelde kamuoyunu ilgilendiren dini konjonktürel konuları halkımıza iletiyor, dini ağırlıklı olarak onları bilgilendiriyoruz. Mümkün mertebe bu hutbelerde ve diğer sosyal içerikli sürekli yazılarımızda İslam’ın engin hoşgörüsünü ve ulu Allah’ın sonsuz merhametini yansıtan sağlam bir temel olan ayet, hadisi şerif ve yüksek alimlerin yorumlarını, zamanımıza göre ve günümüz insanının yükselen kültürünü de dikkate alarak kendi bilgi birikimimizi de ekleyerek siz pek kıymetli okurlarımıza sunuyoruz.

Yıllardır bu anlayışta ayırımsız, ötelemesiz, sizsiz, bizsiz, sen-ben değil, hepimiz anlayışını hakim kılmak, toplum barışını sağlamak, bölüşümcü, paylaşımcı, hoşgörülü, bağışlayıcı, birlik ve beraberliğin sağlanmasının ve devamının temini için yazıyoruz. Tam olarak adedini bilmiyorum, ancak yüzlerce makalemin yayınladığını biliyorum. Böylece 60 senelik bilgi birikimimi yüce halkımızla paylaşmanın verdiği mutluluğu tadıyoruz.

Bunun dışında hiçbir maddi düşüncemiz ve amacımız olmamıştır. Bu dünya fanidir. Bunu bilmeyen yoktur. Mühim olan hakka ve halka hizmettir. Bu Ramazan ayında da siz kıymetli okurlarımızı okurken eğlendirecek, eğlenirken düşündürecek, düşündükçe ibret alacak ve geleceğin muhtemel olaylarına karşı tedbir almalarını sağlayacak genelde dini içerikli, hikmetli ve gizemli yaşanmış veya yaşanması muhtemel olayları konu alan gizemli hikmet ve ibretli olaylar, hikayeler adı altında sizlere sunuyorum.

Umarım beğenir, eğlenir, bilgilenir ve bize dua edersiniz diye düşünüyorum. Bu amaçla Ramazan boyu sürecek bir yazı dizisi ile sizlerle beraber olacağız. Şimdiden eksik, hatalı anlatım ve yazılarımız olursa engin hoşgörünüze sığınıyor, bağışlamanızı diliyor, hatta samimi uyarınızı başımızın üstüne diyeceğimizi arzediyoruz ve sizlere güzel okumalar temenni ediyoruz.

Mübarek Ramazanınızı tebrik ediyor, ailenize, toplumumuza ve dünyaya huzur getirmesini diliyorum.