AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane, Osmancık Kaymakamı Önder Çengel ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’ın da katıldığı ziyaret Aşağı Zeytin Köyü’nden başladı. Cami bahçesinde köy sakinleri ile görüşüp sorunlarını dinleyen protokol üyeleri daha sonra Yukarı Zeytin Köyü’ne geçti.
Burada yaptığı konuşmada yangın nedeniyle köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileten TBMM İdare Amiri ve Milletvekili Salim Uslu, köyün ihtiyaçları konusunda kendilerine iletilenlerden mümkün olabilenlerin en kısa sürede tamamlanacağını vurguladı. İki köyün de güzelliğinden etkilendiğini belirten Uslu, ancak bu köylerin ağır sorunları bulunduğunu ve bu sorunların çözümü konusunda valilik ve kaymakamlık tarafından adımlar çatılacağını ifade etti. Uslu, köylerin kilit taşı sorununun da en kısa sürede çözüleceğini vurguladı.
Çorum nüfusunun 532 bin Tokat’ın nüfusunun ise 600 bin olmasına rağmen Çorum’un köy ve bağlılarının daha fazla olduğuna dikkat çeken Uslu, her yere hizmet gideceğini ancak iç ve dışarıdan yapılan mecalsizleştirme çalışmaları ve terör çalışmaları nedeniyle hizmetin götürülmesinde aksamalar yaşanabileceğini vurguladı. Önceliğin devletin bekası olduğuna dikkat çeken Uslu, “Bu millet her şeyin en iyisine layıktır. Devlet var oldukça hizmet gelir” dedi.
Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça, ormanların ülkenin değerleri olduğunu ve Zeytin Deresi’nde çıkan yangının korkulan gibi olmadığını söyledi.
Barajın gelmesi ile birlikte ciddi bir arazi kaybı yaşandığını belirten Akça, yapılacak istişareler doğrultusunda gelir getirici türler dikilerek yangın olan yerlerin değerlendirileceğini dile getirdi.



KÖYLÜNÜN ZENGİNLEŞMESİ İÇİN SULU TARIM ARTIRILMALI
Vali Necmeddin Kılıç ise konuşmasında ülkenin 15 Temmuz tarihinde bir dönüm noktasından geçtiğini dile getirerek, yaşanan mücadelede Çorumluların eli olduğunu vurguladı. Çorumluların hem ilde hem de il dışında istiklal ve istikbali için mücadele ettiğini kaydeden Vali Kılıç, böyle bir ilde görev yapmanın onur verici olduğu kadar ağır bir yük olduğunu da söyledi. Sürekli çalışarak şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklara karşılığını alın teri ile ödenek istediklerini belirten Vali Necmettin Kılıç, 2017 yılına kadar tüm köy yollarının asfalt olacağını anlattı.
Halkı zenginleştirecek projelere önem vermek gerektiğini vurgulayan Kılıç, sulu tarımın diğerine göre 6-7 kat fazla verim verdiğini, sulama projelerinin ihalesinin yapıldığını projenin tamamlanmasının ardından köylere bir dönüşün yaşanmasının beklendiğini vurguladı.
Elim bir yangın neticesinde vatan toprağının ciğeri sayılan bir alanın tüm müdahalelere rağmen yandığını da kaydeden Vali Kılıç, iyi bir müdahale sonucu yangının fazla da yayılmadan kontrol altına alınabildiğini anlattı. 100 hektarlık bir alanın yangında zarar gördüğünü kaydeden Vali Necmettin Kılıç, bu alana gelir getirecek ağaçlar dikilmesinin planlandığını ifade etti. Bölgeye badem ağaçlarının dikilebileceğini söyleyen Vali Kılıç, toprak yapısı ve iklimin incelenmesinin ardından bölge için en iyi üründe karar kılınacağını dile getirdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim