Edinilen bilgilere göre, Van’dan İstanbul’a kaçak göçmen taşıdığı öğrenilen TIR'da iki kaçak göçmen arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine iddialara göre göçmenlerden birisi diğerini bıçakla omzundan hafif şekilde yaraladı.
Kavga üzerine paniğe kapılan kaçak göçmenler seyir halindeki TIR'ın brandasını yırttı. TIR'ın arkasında başka bir otomobille seyir halinde olan bir vatandaş brandası yırtık TIR'ın dorsesinde çok sayıda insan olduğunu ve dorsede insanların panik halinde olduğunu fark etti.
TIR'daki insanların durumlarından şüphelenen vatandaş Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğünü arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri 214 kaçak göçmenin bulunduğu TIR'ı Koyunbaba Türbesi yanında durdurdu. Duran TIR'ın yırtık brandasından atlayan bazı göçmenler ilçe merkezine doğru gruplar halinde dağılarak kaçmaya başladı. TIR'da bulunan göçmenleri gözaltına alan polis ekipleri ilçeye dağılan kaçak göçmenleri de yakalayarak TIR'ın yanına getirdi. TIR'da fenalaşan hamile bir göçmen ile çocuğa, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri müdahale etti.
Türkiye’ye yasa dışı yollarla girerek Van’dan İstanbul’a gittikleri öğrenilen 11’i kadın 24’ü çocuk 214 göçmenin işlemleri devam ederken, TIR sürücüsü olayın ardından kayıplara karıştı.

Editör: TE Bilisim