Tokat'ta gırtlak kanseri olan babasını İstanbul'a tedavisi için 2016 yılında otomobili ile götüren kamu kuruluşunda çalışan Özgür Kocaer (38) memleketine döndüğünde gelen radar cezalarıyla şok oldu. Çorum'un Osmancık ilçesinden TEDES ceza makbuzları gelmeye başlayan Kocaer, neye uğradığını şaşırdı. 1'er 2'şer dakika ara ile üst üste yazılan 4 radar cezasının yanı sıra farklı tarihlerde 3 ve 2'şer adet olmak üzere toplam 9 radar cezası ile birlikte 3 bin 392 lira para cezası kesilen Kocaer için Sulh Ceza Mahkemesince dava açıldı. Bu süreçte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uygulamanın kaldırılacağı yönündeki açıklamaları üzerine cezaların iptal edileceğini düşünerek gelen ilk ceza makbuzu haricinde ödeme yapmayan Kocaer, yaklaşık 2 yıl sonra vergi dairesinden gelen makbuzla şoke oldu. Ödeme yapmadığı takdirde haciz işlemleri başlatılacağını öğrenen Kocaer, 3 bin 392 liralık radar cezasına 2 bin 54 liralık faizi ile birlikte 5 bin 446 lira ödeme yapmak durumunda kaldı.
Kocaer, TEDES uygulamasının sürücüleri mağdur eden yanlış bir uygulama olduğunu ifade ederek, "Kanunlara karşı boynumuz kıldan ince hatamız olduğunda cezasını çekeceğiz. Ancak bu gerçekten adil bir olay değil. 3 bin 392 lira gelen cezayı İçişleri Bakanımızın açıklamasından sonra yatırmadım. Bugün gelen tebliği ile beraber icra gelecek dediler. Bu nedenle yapacak bir şey yok mahkemede sonuçlanır diye düşünerek 2 bin 54 lira faizi ile birlikte 5 bin 446 lira ödeme yaptım" dedi.
Yasal hakkını aramak için 2016 yılında başlattığı hukuk mücadelesine devam edeceğini ifade eden Kocaer, "Sulh Ceza Hakimliği ile görüştüm yaklaşık 37 bin dosya varmış. Şuan Mayıs 2016 yılındaki cezaların değerlendirmesine kadar gelinmiş" diye konuştu.
Kocaer, davanın sonuçlanarak ödediği para cezasının iade yapılmasını bekliyor.

Editör: TE Bilisim