Türk Eğitim Sen Osmancık Şubesi tarafından Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın ismi Osmancık’da bir okula verilmesi için dilekçe toplanarak Kaymakamlığa teslim edilmiş ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da şehit öğretmenin isminin Osmancık’ta bir okula verilmesi için talimat vermişti.

Yapılan çalışmaların ardından Osmancık Ortaokulu’nun ismi Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu olarak değiştirildi.

Türk Eğitim Sen Osmancık Şube Başkanı Mustafa Potuk ve sendika üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın´ın isminin görev yaptığı okula verilmesinin ardından memleketi Osmancık´ta Osmancık Ortaokulu, Gemici İlkokulu veya yetkililerin belirleyecekleri mevcut bir okula ivedilikle verilmesini talep etmişlerdi.

Türk Eğitim-Sen Osmancık İlçe Başkanı Mustafa Potuk basın açıklamasında Şenay Aybüke Yılmaz’ın şehadetinin yalnızca Osmancık’ın değil, bütün Türkiye’nin ve büyük Türk Milletinin kalbinde asla onarılmayacak, derin bir yara açtığını vurgulayarak, Devletin zirvesi de dâhil yediden yetmişe herkesin yaşadığı derin üzüntüyü dile getirdiğini, Şenay Aybüke Yılmaz’ın aziz hatırasını yaşatmak ve emanetine sahip çıkmanın, herkesin gurur duyduğu kahraman şehidin adını gelecek nesillere aktarmak ve ölümsüzleştirmenin herkesin asli görevi olduğunu anlatmıştı.

Şenay Aybüke Yılmaz’ın isminin Osmancık Ortaokulu’na verilmesinin ardından Şehidin ismi de memleketi Osmancık’ta yaşatılacak.

Öte yandan okulun Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu yazan tabelası yerine asılırken, törende şehit öğretmenin ailesi ve vatandaşlar da hazır bulundu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim