AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Türkiye’nin üç temel sorununun bulunduğunu belirterek, “Birincisi toplumun ayağına, gelişmesine, kalkınmasına, refahına, huzuruna, barışına pranga vuran anayasayı değiştirip çoğulcu sivil bir anayasa yaparak işleyen bir demokrasiye sahip olmamız lazım. İkincisi istikrar şart o yüzden sistemi işlevselleştirmek ve hesap verilebilir hale getirmek gerekir. O yüzden başkanlık sistemi önemlidir. Verimli, etkin ve saygın meclis ihtiyacımız var. O nedenle iç tüzüğün değişmesi lazım” dedi.
Bu üç temel hedefin gerçekleştirildiğinde Türkiye’nin yeniden güç kazanacağını dile getiren milletvekili Salim Uslu, Türkiye’nin yeniden medeniyet toplumu haline geleceğini ve büyük Türkiye yolunda hızlı adımlarla devam edeceğinin altını çizdi.
Türkiye’nin büyümesinden ve güçlenmesinden rahatsız olanlar ülkeyi yolundan alıkoymaya ve mecalsiz bırakmaya çalıştıklarına işaret eden Uslu, ülke içindeki ve dışındaki taşeronlarının tek amacının köşeye sıkıştıracakları Türkiye’yi yeniden namerde muhtaç hale getirmek olduğunu kaydetti. Uslu, terör olaylarını pompalayıp, barışı torpilleyenlerin ve ülkeyi parçalama hevesinde olanların AK Parti ile uğraşmaya devam ettiğini söyledi.
Artık başbakan değişikliklerinde ülkede krizler yaşanmadığını anlatan Uslu, “Biz mecliste bir yandan yasama bir taraftan denetim görevimizi yapmaya çalışırken hükümetimiz de seçim yapıyor. Başbakan değişiyor, hükümet değişiyor, genel başkanımız değişiyor ancak kriz üstüne kriz yaşanmıyor. Çünkü büyümemizin temelleri sağlam. Geçmişimizdeki medeniyet toplumu geleneklerimiz çok güçlü. Cumhurbaşkanımızın yeteneklerine, samimiyetine güveniyoruz Cumhurbaşkanımıza seni başkan yaptırmayacağız diyenlerle terör olaylarıyla Türkiye’yi mecalsiz bırakmak isteyenlerde aslında başkanlık sistemini tartışmıyor. Sayın cumhurbaşkanımıza karşıtlıklarını ortaya koyuyorlar” dedi. (İHA)
Editör: TE Bilisim