Son Peygamber Hz. Muhammed’in (SAV) doğum yıldönümü haftasına denk gelen 14-20 Nisan günleri Osmancık Ravzanur İlim Kültür ve Hizmet Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası ve mübarek üç aylar başlaması sebebiyle Sakal-ı Şerif’i ziyarete sunuldu.
Yüzlerce kişi getirilen Sakal-ı Şerif'i görmek için kuyruğa girdi. Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenlere Osmancık Ravzanur İlim Kültür ve Hizmet Derneği sorumlusu Halis Çataklı yardımcı oldu.
Perşembe sohbetleri ve Pazar sohbetleri ile bilinen Dernek icra ettiği ziyaret programında mübarek üç ayların ve Sakal-ı Şerif’in fazileti ile ilgili sohbet yapıldı. Ziyaretçilerin görmeleri için muhafaza edildiği cam fanus içinde sergilenen Sakal-ı Şerif’i Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, İlçe Vaizi Ali Mustafa Yıldırım ve çok sayıda vatandaş da ziyaret etti.
Sakal-ı Şerif’in sergilenmesi sırasında bir açıklama yapan Dernek sorumlusu Çataklı, Allah Resulü Hz. Muhammed’in yaşadığı dönemde onun yaptıklarını gören ve anlatan bazı sahabe ve müşriklerin sözlerinden örnekler verdi. Daha sonra muhafaza edildiği özel sandıktan çıkartılan ve içinde bulunduğu cam fanusla birlikte cemaate gösterilen Sakal-ı Şerifi görmek isteyenler, tek sıra hâlinde ve dualar eşliğinde görme şansına sahip oldular.



(Mustafa Ulusoy)
Editör: TE Bilisim