Osmancık Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen, Osmancık Jandarma Komutan Vekili İrfan Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ve İlçe Müftüsü Süleyman Çoban ile birlikte okul müdürleri, mahalle muhtarları ve okul aile birliği başkanları katıldı.

2017–2018 Eğitim-Öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi amacıyla okul müdürlerine, okul aile birliği başkanlarına, muhtarlara, sivil toplum kuruluşların müdür ve amirlerine bilgiler verilmesi amaçlı toplantı gerçekleşti.

Okullara içten ve dıştan kontrol Okullarda 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında alınacak tedbirler Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil başkanlığında yapılan “Okul Güvenliği Toplantısı”nda ele alındı.

“EĞİTİM EN ÖNEMLİ UNSUR”

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirebilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla okul içlerinde ve çevrelerinde gerekli her türlü tedbirlerin alınacağını bildirdi.

Konuşmasına Mevlana’nın “Yeteneksiz bir insanı eğitmek, çorak toprağa tohum ekmek gibidir” sözüyle başlayan Kaymakam Yeşil; eğitimin çok önemli bir unsur olduğunu kaydetti.

Kaymakam Yeşil, “Çocuklarımızın okul güvenliği ve eğitim kalitesini daha da ileri seviyelere çıkarmak için yapılması ne gerekiyorsa tüm birimlerimiz tedbirlerini alacaktır. Okullar içten ve dıştan kontrol edilecek. Okul açılış ve kapanış saatlerinde emniyet birimlerimiz irtibatta olacak. Güvenlik eksiklikleri tespit edilen okullarda eksiklikler giderilecektir. Eğitim milletin temelinde çok önemli bir unsurdur. O anlamda çocuklarımıza sahip çıkalım. Özellikle aile ve okul işbirliğine çok dikkat edilmeli. Sürekli istişare halinde olunmasını talep ediyorum. Hepimiz eğitim sayesinde bayraklaşacağız. Bu bayrak göklerden inmeyecek, ezanlar bu ülkeden susmayacak bunun için okuyacağız çalışacağız.” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLER BİZİM GELECEĞİMİZDİR”

Osmancık Başkanı Hamza Karataş ise toplantıda yaptığı konuşmada “Öğrenciler bizim geleceğimiz. Dolayısıyla gençlerimize öğrencilerimize sahip çıkmamız bizim asli görevlerimizdendir” dedi. Belediye olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime gereken desteği vermeye devam edeceklerini dile getiren Başkan Karataş, “ Belediye olarak elimizden geldiği kadar okullarımızla ilgili gerek eğitim gerek çevre düzenleme ile ilgili ihtiyaçlarda birçok katkımız oldu olmaya da devam edecektir. Tadilat, boya, bahçe asfaltı, parke taşı, yeşillendirme, ağaçlandırma, eğitim setleri dağıtımı, spor müsabakalarında belediye ödüllendirdi. Belediyemizce buna benzer katkılarda bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

(Mustafa ULUSOY)

Editör: TE Bilisim