Osmancık Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 7-8 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanana Hıdırellez konseri ve gösterilerin ülkemizin içinde bulunduğu hassas durum nedeniyle iptal edildiği belirtildi.
Vatandaşların eğlence etkinlikleri olmadan Hıdırellez'i kutlayabilmeleri için belediye tarafından çevre düzeni ve güvenliğe yönelik gerekli önlemlerin alınacağının bildirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Hıdırellez, ilçemizde uzun yıllardır geleneksel olarak kutlanmaktadır. Mayıs ayının ilk hafta sonu vatandaşlarımız bir gelenek olarak Arafat Tepesinde çeşitli etkinlikler yapmaktadır. Belediyemiz tarafından Hıdırellez'i kutlayan vatandaşlarımız için konser ve eğlenceler tertiplenmektedir. Ancak bu sene ülkemizin içinde bulunduğu hassas durum göz önünde bulundurularak Hıdırellez kapsamında düzenlenecek konser ve eğlenceler iptal edilmiştir. Vatandaşlarımızın Hıdırellez'i huzur içerisinde geçirebilmeleri için Hıdırellez alanında çevre düzeni, temizlik ve güvenlik önlemleri gibi tedbirler sağlanacaktır. Halkımıza saygıyla duyurulur"
Editör: TE Bilisim