Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak ile Osmancık Kültür, Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sakin Karakaş, Uluslar arası Koyunbaba Sempozyumu hakkında görüşmek üzere Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş'ı ziyaret ettiler.

"KOYUNBABA BİZİM İÇİN OLDUKÇA DEĞERLİ"
Osmancık ilçesinin önemli merkezlerinden Koyunbaba ile ilgili uluslararası bir projenin gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, “Hem tarihi ve kültürel olarak önemli bir yer edinmesi hem de Osmancık merkez olmak üzere faaliyetlerini sürdürmüş olması bakımından Koyunbaba bizim için oldukça değerli" dedi.
Kaymakam Demircioğlu ayrıca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık'a ve Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’a teşekkür etti.

"HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş da sadece Osmancık’ın değil Türk-İslam dünyası açısından da önemli bir değeri olan Koyunbaba’nın böylesi büyük bir projeyle gündeme gelecek olmasından memnun olduklarını ifade etti.
Karataş, bu projenin gerçekleşmesi noktasında üzerlerine düşen maddi, manevi bütün katkıları sağlamaya hazır olduklarını ifade ederek projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

"İRŞAD PİRİNE YAKIŞAN BİR SEMPOZYUM"
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık ise, "13. yy’da Mevlana Türk-İslam dünyasında nasıl birlik, bütünlüğü insan sevgisi ve ilahi aşkı temsil ediyorsa, 15.yy’da da Koyunbaba aynı misyonun temsilcisidir" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Işık, Koyunbaba’nın Osmancık’tan yaktığı gönül meşalesinin hemen hemen imparatorluk sınırları kadar geniş bir coğrafyaya ulaşarak insanları huzura kavuşturduğunu belirtti. Bugün Makedonya’dan Arnavutluk, Romanya, Bosna’ya kadar bütün Balkanlara ve Anadolu’nun hemen hemen büyük bir bölümüne halifeleri ve dervişleriyle ulaşmış bir irşad pirine yakışan uluslararası büyük bir sempozyum hazırlığında olduklarını ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Işık, projeyi heyecanla karşılayan ve her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu’na ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’a teşekkür etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim