Koyunbaba Köprüsü’nün restorasyonunda çalışan işçilerle öğle yemeğinde bir araya gelen Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, özverili çalışmalarından dolayı işçilere teşekkür etti. Başkan Karataş, çalışmalar hakkında Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Abdullah Sağ’dan bilgi aldı.

Koyunbaba Köprüsü’nün Osmancık için en önemli kültür varlığı olduğuna işaret eden Hamza Karataş, restorasyon çalışmaları ile birlikte eserin geleceğinin güvence altına alındığını ifade etti.

RAMAZANDAN ÖNCE ULAŞIMA AÇILACAK

Karataş, köprüde ulaşımı engelleyen zemin çalışmalarının 15 gün içinde tamamlanacağını belirterek “Restorasyon hassas bir iş. Doğal olarak çalışmalar da uzun sürüyor. Çalışmalarda sona gelinmiş durumda. Ramazan ayından önce kısmi olarak yayaların kullanımına açılacak. Köprünün yaklaşma duvarlarındaki çalışmalar ise Haziran ayında da devam edecek” dedi.

KÖPRÜ KIZILIRMAK İLE BULUŞTU

Restorasyondan önce tarihi Koyunbaba Köprüsü’nün üçte birinin Kızılırmak içerisinde, geriye kalan kısmının ise toprak dolgu altında olduğunu kaydeden Başkan Karataş “Kızılırmak Islah Projesi ile birlikte Koyunbaba Köprüsündeki toprak dolgu kaldırıldı. Köprünün tüm kemerleri suyla buluştu. Daha önce toprak altında kalan yaklaşma duvarları da köprünün her iki tarafında yeniden hayat bulacak” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim