“Konuyu dikkatle takip ediyoruz. Osmancık ilçemizde meydana gelen üzücü hadisenin bir daha tekrar etmeyeceğine olan inancımızı belirtmek isteriz” ifadesine yer verilen açıklamada, Çorum Belediyesi’nin Türkiye’deki en modern hayvan barınaklarından birisine sahip olduğu belirtildi.
Çorum Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Son günlerde yerel ve yaygın basında da yer bulan ve kamuoyu tarafından dikkatle takip edilen konuyla ilgili açıklama yapılması zorunlu hale gelmiştir.
Osmancık ilçesinde meydana gelen hadise ile ilgili belediyemize ait e posta adreslerine ve sosyal medya hesaplarına çok sayıda mesaj gönderilmiş, telefonla arayarak olaydan duydukları üzüntüyü dile getirmişlerdir. Yazılı, görsel, işitsel ve interaktif yayın organlarından da öğrendiğimiz üzere Çorum Valiliği ve Osmancık Belediye Başkanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıklamışlardır. Biz de konuyu dikkatle takip ettiğimizi kamuoyunu duyurmak isteriz.
Bilindiği üzere Çorum Belediyesi, ülkemizdeki en modern hayvan barınaklarından birisine sahiptir. Kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının her türlü bakımı modern hayvan barınağımızda karşılanmaktadır. Sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerimiz nedeniyle hayvan hakları savunucusu dernekler zaman zaman takdir ve teşekkür duygularını bizlere ifade etmektedirler.
Sokak hayvanlarına yönelik örnek uygulamalarımızı bundan sonra da aksatmadan devam ettireceğimizi kamuoyuyla paylaşır, Osmancık ilçemizde meydana gelen üzücü hadisenin bir daha tekrar etmeyeceğine olan inancımızı belirtmek isteriz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim